Hvilke ni spillere har scoret for seks eller flere forskellige Premier League-klubber?

Advarsel: Det kan tage mange timer at finde svaret. Det gjorde det i hvert fald for Jonas Hagemann Jensen, der brugte mange sene aftentimer på sit kontor på Manhattan, før han kunne remse de ni spillere op for sin kammerat Sajeev Shankar.

Spørgsmålet var blot et af mange fodbold-trivia-spørgsmål, de to kammerater udfordrede hinanden med.

Pludselig opstod ideen:

»Hvorfor er det ikke et brætspil, spurgte jeg Sajeev,« fortæller Jonas Hagemann Jensen, der er opvokset i Odense og holder med OB.

Under et år senere var brætspillet Pundit en realitet.

»Det var en omstændelig og virkelig stressende proces. Det var lange nætter med hårdt arbejde efter en dag på kontoret,« fortæller 32-årige Jonas Hagemann Jensen, der arbejder på det danske generalkonsulat i New York.

Selvom Jonas og Sajeevs nørdede fodboldhjerner skabte et godt grundlag, krævede det mange timers research at lave spørgsmål på de 1.000 fodboldspillere, der skal gættes i spillet.

Det er kategorier om dansk klubfodbold, EM/VM og Premier League i 00erne, der venter Pundit-spillere.
Det er kategorier om dansk klubfodbold, EM/VM og Premier League i 00erne, der venter Pundit-spillere. Foto: Punditgames
Vis mere

»Vi tog udgangspunkt i, hvilke spillere der vækker nostalgien i os. Jeg vil gerne kunne sige, at jeg kendte alle 1.000 i forvejen. Vi kan i hvert fald ikke selv spille spillet nu, for vi kan svaret på stort set alle spørgsmål,« siger brætspilsskaberen.

De 1.000 fodboldspillere er delt op i ti kategorier. Jonas Hagemann Jensen afslører, at der er flere på vej.

»Planen er helt sikkert at udvikle det. Det næste skridt er kategorier om FCK, Brøndby eller OB, som man skal kunne købe separat.«

»Vi overvejer også, om der skal være en kategori med legendariske Football Manager-spillere, som aldrig opnåede det store i virkeligheden.«

Sajeev Shankar (tv.) og Jonas Hagemann Jensen (i midten) har fået selskab af Godfred Hansen-Nord på Pundit-holdet.
Sajeev Shankar (tv.) og Jonas Hagemann Jensen (i midten) har fået selskab af Godfred Hansen-Nord på Pundit-holdet. Foto: Privatfoto
Vis mere

Også fransk og hollandsk fodbold er på listen over potentielle nye kategorier.

Holdet bag Pundit arbejder også på en engelsk udgave af spillet, der skal være klar til julehandlen i England.

»Det bliver grundlæggende det samme spil, men kategorien om det danske landshold bliver skiftet ud med en om det engelske. Og 'dansk klubfodbold' klarer heller ikke cuttet,« fortæller Jonas Hagemann Jensen, der slutter af med endnu et finurligt spørgsmål, der er tilføjet den engelske udgave:

»Hvem scorede sejrsmålet, da USA overraskende slog England ved VM i 1950?«