»Nu brænder det jo. Solen skinnede, i dag pisregner det. Det er der måske en god grund til. Lige nu er der ikke noget, der skinner på FCK.«

Jess Thorup har ikke sovet mange timer i nat. Det er egentlig ikke så unormalt for ham efter en kamp. Men denne gang er det alligevel lidt noget andet.

For nederlaget til Nykøbing FC gør ondt. Det er tydeligt at mærke på ham, da han skal sætte ord på det, han så onsdag aften på Falster.

»Følelsen er forfærdelig. Så kan man snakke værdighed, men det, der sker i går, er fuldstændig uacceptabelt,« siger FCK-træneren efter det meget overraskende pokalexit.

For en ting er at tabe en fodboldkamp. Det kan i bund og grund ske, forklarer han. Men når det så kommer i kølvandet på et nederlag til FC Midtjylland, kræver det, at der skal tages nogle snakke. Og det har de gjort ude på Frederiksberg, hvor de har holdt et længere møde.

De skal videre, og hvordan de kommer det, er noget af det, der var med ved morgenbordet. Der blev brugt 'gloser der ikke egner sig til pressen,' men han ville heller ikke skælde ud bare for at gøre det. For ham handlede det også om at finde nogle løsninger.

Inden de to kampe kunne Jess Thorup og FCK ellers prale med at have vundet ni kampe i streg, og de havde været ubesejret i 15 af slagsen. De ligger nummer to i Superligaen og er startet med en sejr i Europa, men på de sidste fire dage er det alligevel gået fra nærmest ren lykke til mørke skyer over træningsanlægget.

Derfor holder cheftræneren sig heller ikke tilbage. Der venter ham et stort arbejde forude.

Foto: Emil Helms
Vis mere

»Jeg vil rigtig gerne stå og tage fat i mange gode ting. Men det har jeg ikke engang lyst til lige nu. Det giver jo ikke nogen mening at stå og snakke det her op, når vi lige har tabt to kampe og 0-3 til Nykøbing. Så kan vi ikke stå og snakke om, vi har haft en god start, selvom jeg godt kan finde alle de statistikker, hvor vi ligger nummer et med alle mulige ting. Det giver ikke nogen mening for mig.«

»Lige nu skal vi lige tage et skridt til siden, kigge os selv i spejlet og se, hvad det egentlig er, vi har set de sidste par dage. Sådan er det i FCK. Det er sort og hvidt. Enten er det fantastisk, ellers er det ævl og bævl, som det er lige nu.«

For ham er det mest af alt kampen mod Nykøbing, der – naturligt nok – gør så ondt dagen derpå.

»Det er den kamp, der er uacceptabel. Det er den, der gør, at korthuset i hvert fald i dag – eller mest af alt i går (onsdag, red.) faldt. Nu skal jeg prøve at starte forfra og sætte kortene sammen og bygge det op igen, for det er fire dage, hvor det ser ud, som om hele korthuset bare er væltet, og det føler jeg også selv, det er. Men jeg har også en vigtig opgave foran mig. Vi kan jo ikke bare grave os ned nu.«

I ligger i toppen af Superligaen og har fået en god start i Europa. Føler du virkelig, at korthuset er væltet?

»Ja ja, det gør jeg da. Vi tabte en kamp i går. Vi havde kæmpe ambitioner om at komme langt i pokalen. Vi vil vinde titler, og det kunne have været pokalen. Nu er vi ude. Og det er derfor, at jeg står her og siger, at korthuset er væltet. Det er nu, vi skal bygge op igen.«

Det var også meningen, at nogle skulle have en chance i går. Den kunne man føle, de skulle gribe. Der er vel også nogle spillere, der skal se indad?

»Jeg er jo cheftræner, og det er mig, der træffer et valg om at skifte otte mand. Vi har snakket meget om trupbredde og at give folk chancen. Det var for mig en åbenlys chance til at give rigtig mange en fornemmelse af at være en del af den succes, vi havde bygget op over en lang periode. Det håndterede vi som hold ikke godt nok, og det er der kun én, der kan tage ansvar for, og det er mig. Det var mig, der valgte at give dem chancen. Jeg er jo ikke tilfreds med det, der blev leveret. Derfor havde jeg også det møde, jeg havde her til morgen,« siger Jess Thorup.

Næste opgave for hans mandskab venter på søndag, hvor FCK skal en tur til Farum for at møde FC Nordsjælland.