»Det er med et blødende hjerte, at jeg har truffet beslutningen om at trække mig som cheftræner i AaB, hvor jeg nydt rollen og samarbejdet med spillere, ledere og trænerkollegaer.«

Sådan lyder det fra Jacob Friis i en pressemeddelelse.

Torsdag morgen er det netop blevet meldt ud, at han stopper som cheftræner i den nordjyske klub af personlige årsager.

For et år siden fik hans datter konstateret leukæmi, hvilket flere gange har betydet, at Jacob Friis har været fraværende i klubben for at være sammen med sin familie.

Derfor har det da heller ikke været en nem beslutning at sige stop, understreger den nu tidligere cheftræner flere gange.

»Jeg elsker min familie, og jeg elsker AaB, som har været en del af mig, siden jeg var fire år, og jeg er stolt af at have været cheftræner i AaB,« lyder det fra Jacob Friis, der har været cheftræner for klubben siden 2018.

Samtidig understreger han også, at hans exit ikke betyder, at det går ned ad bakke med datteren, men at der generelt er tale om et hårdt forløb. Et forløb, der kræver, at han er hos sin familie.

»Jeg vil gerne understrege, at der ikke er sket en forværring, men min familie og jeg er stadig i et forløb, hvor Luna kæmper en brav kamp for at komme sig helt efter sit transplantationsforløb. Hun har brug for mig, og jeg har brug for hende. Vi i familien har brug for hinanden, og vi skal igennem dette intakt. Cheftrænerjobbet er krævende og suger det meste af ens opmærksomhed, den opmærksomhed skal Luna og min familie have,« siger den nu tidligere AaB-træner.

Jacob Friis har været cheftræner for AaB siden 2018.
Jacob Friis har været cheftræner for AaB siden 2018. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Han ønsker ikke at følge sin datters forløb på afstand, hvilket af og til har været tilfældet, når han har skullet passe et job som cheftræner.

»Jeg er hendes far, og jeg vil være hos hende og resten af familien, så selv om det har været en hård beslutning, så har det ikke været den sværeste, da familien er vigtigst. I store dele af forløbet har fodbolden været et frirum, hvor jeg kunne fokusere på noget andet, som jeg brænder for, men vi er nået til et sted, hvor prioriteterne vender forkert,« siger Jacob Friis.

Det var i slutningen af oktober sidste år, at Jacob Friis' datter, der på det tidspunkt var tre år gammel, fik konstateret leukæmi. Herefter ventede seks måneder med indlæggelse og en kompliceret knoglemarvstransplantation, før datteren i april i år kunne udskrives fra Rigshospitalet.

»Forløbet har følelsesmæssigt været en rutsjetur med op- og nedture. Når der indimellem kommer nogle bump, så stopper man op og konstaterer, at det bogstaveligt talt er dødsens alvor. Det er hårdt, og jeg ville lyve, hvis jeg påstod, at det var en dans på roser. For det er det på ingen måde,« har han tidligere forklaret til B.T.

I den nordjyske fodboldklub er der fuld forståelse for Jacob Friis' beslutning.

»Først og fremmest er vi naturligvis berørte af den ulykkelige situation, som Jacobs familie og især hans yngste datter er kommet i, og det er vores højeste ønske, at de alle kommer godt ud på den anden side,« siger klubbens sportschef, Inge André Olsen.

»I dette billede er fodbold mindre vigtigt, og vi håber på alt det bedste for hele familien og vil gerne takke Jacob for en dedikeret indsats for AaB igennem mange år,« siger han derudover.

Klubben oplyser, at de er gået i gang med at finde en ny cheftræner. Peter Feher overtager posten midlertidig, og Rasmus Würtz fortsætter som assistenttræner.