Dømmes Nicklas Bendtner for vold, er hans tid på det danske landshold endegyldigt slut. I hvert fald så længe Åge Hareide er landstræner.

B.T. kunne søndag eftermiddag fortælle, at Nicklas Bendtner er blevet anmeldt og sigtet for vold mod en taxichauffør efter en bytur i det indre København.

Bendtner har søndag aften endnu til gode at kommentere episoden, men den kommer efter alt at dømme til at kaste lange skygger over Rosenborg-angriberens karriere.

Måske også over hans landsholdskarriere.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Hvis det ender med en dom, er Nicklas Bendtner færdig på det danske landshold. Det understreger landstræner Åge Hareide.

Kan du have en dømt voldsmand på dit landshold?

»Nej, det vil være helt utænkeligt, hvis det skulle komme så langt. Helt utænkeligt,« siger landstræneren til B.T.s spørgsmål.

Hareide havde søndag aften ikke været i kontakt med Nicklas Bendtner, der synes at være gået i flyverskjul oven på en sag, der kan udvikle sig til en regulær katastrofe.

ARKIV. Coach of Denmark Aage Hareide and Nicklas Bendtner after the 2018 FIFA World Cup qualifying football match Denmark vs Poland at Parken, Copenhagen on September 01, 2017. PLUS Armbevægelserne er igen store hos Nicklas Bendtner, der har spillet godt og scoret masser af mål på det seneste. Han er klar til en hovedrolle på landsholdet. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
ARKIV. Coach of Denmark Aage Hareide and Nicklas Bendtner after the 2018 FIFA World Cup qualifying football match Denmark vs Poland at Parken, Copenhagen on September 01, 2017. PLUS Armbevægelserne er igen store hos Nicklas Bendtner, der har spillet godt og scoret masser af mål på det seneste. Han er klar til en hovedrolle på landsholdet. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg kender ikke til sagen, for jeg har ikke læst netsiderne. På kampdagen ser jeg kun på Wales. Så jeg har ikke været inde over sagen. Jeg har bare hørt tilfældigt om den. Før jeg kan sige noget som helst i forhold til landsholdet, skal jeg have en forklaring på, hvad der er sket. Alle sider skal belyses, for måske er det ikke helt sikkert. Og man skal være helt sikker på tingene, inden man dømmer nogen ude. Og det skal jeg også være,« fastslår landstræneren.

Efter næsten to års landsholdsfravær fik Nicklas Bendtner sidste år comeback på det danske landshold under Åge Hareide.

Angriberen, der har været de sidste 12 års store angrebsstjerne på landsholdet, spillede herefter i alle efterårets VM-kvalifikationskampe, men han kom ikke med til VM på grund af en skade.

30-årige Bendtner står noteret for 30 mål og 81 landskampe. Den seneste var mod Chile i marts. Dét opgør kan blive hans sidste i rødt og hvidt, hvis voldssagen ender i en dom.