Karrieren kan meget vel slutte lige her for Nicklas Bendtner. Han havde i forvejen ikke flere livliner tilbage efter utallige episoder udenfor banen og dårlige valg i tilværelsen.

En anmeldelse for vold og en brækket kæbe på en taxachauffør i København, som B.T. har breaket, kan de færreste acceptere, og hverken klubholdet eller landsholdet kan tillade sig at spille med en voldsmand. Bendtner har ødelagt alt for sig selv.

Vi kunne grine af angriberen, da han væltede fuld ud af natklubben, ryste på hovedet, da han piskede en taxa med sit bælte, være rystede, da han fik frakendt sit kørekort efter højhastighedskørsel, og være nærmest chokerede, da han blev taget for spritkørsel. Alle gange gjorde Nicklas Bendtner dog mest af alt skade på sig selv - denne gang er det helt anderledes. Han har ifølge politianmeldelsen forvoldt fysisk skade på et andet menneske.

Vi ved lige nu, at den 30-årige Rosenborg-spiller er anmeldt for vold efter episoden natten til søndag, og at taxachaufføren ligger på operationsbordet med en brækket kæbe, men vi mangler mange detaljer endnu. Vi kender ikke Bendtners version af sagen, og vi skylder ham naturligvis at forsvare sig selv, før vi fælder dom over ham. Men det ser umiddelbart skidt ud.

Nicklas Bendtners fremtid i Rosenborg er usikker.
Nicklas Bendtners fremtid i Rosenborg er usikker. Foto: LEE SMITH
Vis mere

Det er i sig selv en skærpende omstændighed, at volden er udøvet mod en taxachauffør, hvilket betyder, at en straf kan blive højere end normalt, og skulle Nicklas Bendtner i sidste ende blive kendt skyldig og dømt, så må det koste.

I norske Rosenborg har de taget Bendtner til sig og givet ham en sidste chance i en falmende karriere, da ingen andre ville have danskeren. Rosenborg betragter sig selv som en familiær klub bygget på sunde værdier, og det harmonerer skidt med at have en dømt voldsmand rendende rundt på holdet.

B.T. har været i kontakt med Rosenborg, der meddeler, at de vil tage sagen internt, når de lærer mere om den. Men selvfølgelig er ledelsen i klubben rystede. Den har gjort alt for at få Bendtner til at trives og fungere som spiller og menneske. Den har givet ham plads og rum, ligesom den har tilladt ham at rejse frem og til København, når det kunne passes ind. Det er frihed under ansvar, og det har Nicklas Bendtner tilsyneladende ikke evnet at håndtere.

Rosenborg har allerede længe arbejdet på et salg at Nicklas Bendtner. Nu bliver det en vanskelig opgave at løfte, og mon ikke klubben i den nærmeste fremtid lytter til alle interesserede klubber, der kunne tænkes at lægge et beløb for den danske angriber. Han har svigtet dem, der ville ham det allerbedst. Og det må føre til et brud.

Nicklas Bendtner kan have spillet sin sidste landskamp
Nicklas Bendtner kan have spillet sin sidste landskamp Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Mange har ofte gjort sig morsomme på Nicklas Bendtners bekostning, når han til et medie har fremført, at han så sig selv som et nyt og bedre menneske. Det har han gjort en del gange igennem årene. Senest åbnede Bendtner op overfor magasinet Euroman, da han fortalte om fisketure og om en ny ro i Rosenborg og Norge.

De mange fester og useriøse aftener blev også renset væk fra hans sociale medie-profil, og man mærkede, at Bendtner tydeligt udadtil ville distancere sig fra sit ry som en lidt for festglad fyr, der gik mere op i livet udenfor banen end det på græsset.

Folket ville også gerne tro på Bendtner, selvom han så ofte havde skuffet. Da Nicklas Bendtner for ét år siden løb på banen til sin landskamp nummer 75 for det danske landshold, gik Parken amok i jubel. Der havde næsten været to år mellem landskamp nummer 74 og 75 for Nicklas Bendtner, og han havde været savnet. At alle ville ham det godt, kunne man mærke den aften.

Bendtner havde lovet, at han ikke gad falde tilbage i sine gamle vaner. Episoden natten til søndag i København var da heller ikke en gammel vane, den var langt værre. Og hvis det viser sig, at Nicklas Bendtner reelt har brækket kæben på taxachaufføren, er kontoen med goodwill trukket så heftigt over, at den lukkes. Det gælder hos Rosenborg, A-landsholdet og folket.

Nicklas Bendtner under træningen med fodboldlandsholdet i marts. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)
Nicklas Bendtner under træningen med fodboldlandsholdet i marts. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere