Den 62-årige målmandslegende Lars Høgh er tilbage i landsholdslejren. Mandag tjekkede han sammen med spillerne ind på Hotel Marienlyst og var til stede til træningen.

Høgh har kæmpet med kræft i bugspytkirtlen siden 2018, hvor han fik konstateret den alvorlige sygdom, der har betydet flere behandlinger, en operation samt to tilbagefald.

Men på trods af comebacket er det ikke sikkert, man kommer til at se ham hver dag på træningsbanen, fortæller landstræner Kasper Hjulmand.

»Han er tilbage, og vi tager en time ad gangen. Han har gode tider og lidt svære tider. Han er en del af os. Det er klart, hvis han på et tidspunkt slider med det, så er han her ikke. Derfor er det ikke sikkert, I ser ham hver dag. Vi må se,« siger Hjulmand.

Høgh er en elsket skikkelse på landsholdet, og senest dedikerede Hjulmand sejrene over Skotland og Israel til målmandskoryfæet.

Derfor er landstræneren lykkelig for at have ham tilbage.

»Det er super fedt, han er tilbage. Vi er alle sammen så glade for at se Lars. Han kommer med tapetet i landsholdsregi. Han har så lang en historie både på og omkring landsholdet. Vi nyder alle sammen at have ham omkring os,« lyder det fra Hjulmand.

Usikkerheden omkring Lars Høgh betyder, at FCKs målmandstræner, Kim Christensen, er klar til at træde til. Han er at finde i landsholdslejren, efter han også afløste Høgh ved sidste samling, hvor fynboen måtte stå over grundet sin sygdom. Ifølge Hjulmand har det hele tiden været planen at få en ekstra mand ind på den post.

»Uanset om Lars havde været topfrisk, havde vi hele tiden tænkt at få suppleret med en ung dansk målmandstræner, der har potentiale, som kan arbejde med Lars i landsholdsperioderne. Det gør vi for at se det an og for, at de kan tage noget med hjem. Nu er det Kim, men det kan være nogle andre de næste gange,« siger Hjulmand.

Danmark møder lørdag Moldova, inden Østrig venter i Parken næste tirsdag.

To sejre sender Danmark direkte til VM i Qatar.