Danmark går ind i en afgørende uge, og Kasper Hjulmand får mere end blot Finland at tænke på.

For den danske landstræner har i de seneste to testkampe ikke kunnet bruge Christian Nørgaard i et eneste minut på grund af en skade, mens Andreas Skov Olsen blev småskadet mod Tyskland, og Robert Skov gik ud mod Bosnien-Hercegovina.

Det sætter tankerne i gang hos Kasper Hjulmand, der senest inden den første EM-kamp mod Finland lørdag skal skifte ud i truppen, hvis han ønsker det på grund af skader. Og de overvejelser gør han sig.

»Det kommer an på, hvordan og hvorledes det ser ud, hvem det er, og hvad prognoserne er. Vi får et slut-overblik her inden for de næste par døgn. Så vi skal være ret sikre på, at spillerne er brugbare,« siger Hjulmand og fortsætter:

»Det er ikke sådan, at de helt ultimativt skal være klar til den første kamp, men spillerne skal være brugbare, ellers må vi skifte. Men som det er lige nu, er prognoserne, at det ser ud, som om det holder.«

Danmark slog Bosnien-Hercegovina 2-0 i en testkamp, hvor både Robert Skov og Nicolai Boilesen røg i græsset efter hårde dueller.

Derfor kunne landstræneren give en lille status på, hvordan det reelt ser ud med de spillere, der bakser med problemer af større eller mindre grad.

»Vi tror på, at Robert Skov slap nådigt. Første prognose er, at det skulle være okay. Andreas Skov havde lidt problemer efter Tysklands-kampen. Jeg tror ikke, det er så galt, at han ikke er klar til lørdag. Vi sparede ham for at have ham topklar til lørdag,« siger han og fortsætter:

»Og prognosen med Nørgaard har hele tiden været at gøre ham klar til Finland og ikke tage nogen chancer i sådan en kamp som denne her. Vi skal gøre ham fuldstændig klar, og alt går, som det skal lige nu. Men selvfølgelig kan der ske noget i det næste døgn. Med det, jeg ved lige nu, tror jeg, at vi har alle klar til lørdag.«

Han har udtaget en trup på 26 mand, som reglerne er ændret til på grund af coronapandemien. Og Danmark – og alle andre EM-lande – kan altså skifte ud i truppen helt op til den første kamp, hvis en skader viser sig slemmere end først antaget eller pludselig rammer.

Uret tikker dermed for de danske drenge i de kommende dage.