Lørdag fik Simon Kjær beskeden.

Beskeden om, at landstræner Kasper Hjulmand valgte Joachim Andersen til og landsholdsanføreren fra til startopstillingen til den ultravigtige kamp mod Finland søndag.

En besked, der gjorde ondt på Simon Kjær - men også en besked, der medførte en reaktion, som landstræneren selv fremhævede og kaldte yderst sjælden, da han mødte pressen efter 1-0-sejren og gav sit syn på tingene.

»Da jeg fortalte Simon, at han ikke skulle spille i går, så gik han ud og lavede den bedste træning af alle. Han var topprofessionel, supporterede alle og han var holdets mand.«

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det har jeg mange eksempler på, og det er derfor, han er en ubeskriveligt dygtig leder. Han er en karakter, som man meget, meget sjældent møder i den her fodboldverden,« sagde Kasper Hjulmand og understregede, at Kjærs reaktion var et eksempel på den unikke holdånd, der ifølge Hjulmand huserer i den danske landsholdstrup.

Men rosen til Kjær var ikke ovre. 

For da Hjulmand blev spurgt til, om Kjær ikke var skuffet over at starte ude, lød svaret fra landstræneren:

»Spillere, der ikke spiller, de er skuffede. Og Simon var skuffet.«

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Men han godtog, hvad jeg sagde, og gik ud og var virkelig top-professionel hele vejen igennem,« sagde Hjulmand og kaldte tilmed Kjær for en inspiration:

»Man får sjældent sådanne personligheder mellem hænderne, der har den forståelse for, hvad fodbold og hvad et holdspil handler om. Det er derfor, at Simon er en fantastisk kaptajn og en fantastisk personlighed, som jeg har dyb respekt for.« 

»Han er en inspiration for mig i den måde, han er på. Han er gavmild, generøs for holdet og vil Danmark og holdet det bedste. Koste, hvad det vil - og derfor sætter vi så meget pris på ham.«

Simon Kjær spillede i ugens løb 90 minutter for Danmark i kampen mod San Marino, mens han kom ind i de døende minutter i 1-0-sejren over Finland.

Men allerede inden da tog landsholdsanføreren dog overskrifterne, da han på pressemødet inden mødet med San Marino kom noget op i det røde felt - det kan du læse mere om her.

Her kan du læse B.T.s dom og karakterer fra kampen mod Finland.