Efter en hård kemobehandling er der nu gode nyheder til AC-Horsens-spilleren Jonas Thorsen.

Han er nemlig blevet erklæret sygdomsfri efter at have været igennem sit andet kræftforløb.

Det oplyser AC Horsens i en pressemeddelelse.

»For et par uger siden var jeg til en samtale med lægen, der har stået for min behandling, og han kunne fortælle mig, at jeg er blevet rask, og at kræften er væk,« fortæller Jonas Thorsen.

Det var tilbage i december 2020, at Jonas Thorsen blev opereret for testikelkræft, hvorefter han blev erklæret rask. Men under en rutinemæssig undersøgelse i juni blev viste det sig, at kræften var vendt tilbage.

Derfor er det også en lettet fodboldspiller, der kan glæde sig over, at han er rask – også selvom han ikke følte sig helt på toppen, da beskeden kom.

»Det var selvfølgelig en kæmpe lettelse og en stor forløsning, men det var også lidt svært at forholde sig til den besked, så det var ikke øjeblikkelig glæde,« siger han og fortsætter:

»Jeg følte mig heller ikke helt rask, da jeg kom ind til lægen på grund af bivirkninger, der ikke var gået væk endnu, og det fyldte egentlig lidt mere på det tidspunkt end selve beskeden om, at jeg var blevet rask.«

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Den 31-årige midtbanespiller har dog fortsat et stykke vej endnu, før han er tilbage i topform.

Kemobehandlingen har således nulstillet kroppen, hvilket giver lange udsigter, oplyser klubben.

»Jeg har været vant til at være en af de spillere, der løber bedst, men mit løbeprogram er på to gange 500 meter med indbygget gang, og mine lunger og ben brænder. Jeg øver mig på at acceptere det, men der er virkelig langt fra at løbe 500 meter og til en fuld træning.« siger Thorsen.

Han håber at kunne træne to gange om dagen, når han nuværende træningsprogram udløber 12. oktober.

»Det er fedt at komme i gang med at træne igen. Jeg er svækket, så der er et stort stykke arbejde foran mig, som jeg på den ene side glæder mig til, men som også virker uoverskueligt. Jeg skal finde ud af, hvor meget gas jeg kan give den til træning, og hvad det tager at komme over sådan en omgang.«

Jonas Thorsen er tørnet ud for AC Horsens siden 2019 og har kontrakt frem til sommeren 2022.

Han har tidligere været på kontrakt i Viborg og tyske Eintracht Braunschweig.