»Alle fra Gøteborg stinker af fisk.«

De otte fans, der blev lukket ind til mandagens opgør mellem AIK og Degerfors i den bedste svenske fodboldrække, gjorde alt for at skabe en god atmosfære og hjælpe deres hold til sejr.

Slagsangen fra de otte fans var myntet mod én bestemt spiller fra Degerfors. Og selvom de otte fans ikke fyldte meget på tribunerne på Friends Arena i Stockholm, der normalt kan huse op til 50.000 tilskuere, formåede de at påvirke Degerfors-spilleren Victor Edvardsen.

Med en fortid for AIK’s rivaler Gøteborg, fik Edvardsen de fiskelugtende gloser sunget ned mod sig.

»Det var en skam, at det kun var otte tilskuere. Det ville have været meget bedre, hvis det havde været 50.000 mennesker, der råbte det. Men jeg hørte, at de råbte det. Det var faktisk ret sjovt,« sagde Victor Edvardsen til det svenske medie Fotbollskanalen.

Sverige topper den triste liste i Europa over lande, hvor der er flest tilfælde af coronavirus pr. indbygger og det er grunden til, at der er et forsamlingsforbud udendørs på maksimalt otte personer, og at der derfor ikke kan komme flere tilskuere på stadion.

Det er selvom foreningen for svensk elitefodbold (SEF) har fremlagt en plan, hvor der forsvarligt kan blive lukket flere tilskuere ind på stadions til kampene i Allsvenskan.

Og derfor var det ekstra frustrerende for SEF’s generalsekretær, Mats Enqvist, at se, at store dele af den svenske hovedstad var lukket op på samme dag, som AIK mødte Degerfors.

Skansen Dyrepark, der er beliggende få kilometer fra den svenske nationalarena, havde samtidigt med opgøret 5.000 besøgende gæster.

»Vi har en fornemmelse af, at vi ikke betragtes som en del af den større plan. Det er åbenbart lettere for sundhedsmyndighederne at finde løsninger for indkøbscentre og barer end for os. Jeg ved virkelig ikke hvorfor,« siger Mats Enqvist.

Selvom de otte fans fra AIK ikke kunne skabe den helt store lydkulisse, så hjalp de stadig deres hold mod en 2-0 sejr i Stockholms-klubben første kamp i sæsonen.