Kun otte mennesker brølede løs på stadion, da AIK Stockholm scorede deres eneste mål i søndagens kamp mod Elfsborg.

Men et stenkast derfra lød brølet noget højere i Westfield Mall of Scandinavia.

Her havde mange AIK-fans indtaget centret med lyden af trommer samt bannere og flag i protest mod de restriktioner, som de finder yderst latterlige.

For de svenske retningslinjer siger, at man kun må samles otte mennesker på et fodboldstadion, men i storcentrene må der være mange flere.

De svenske fans stod på flere etager med deres bannere og forsøgte at genskabe en stadionfornemmelse.

På bannerne kunne man blandt andet læse: 'Den nationale sport fortjener mere end 8 personer. Ophæv alle absurde restriktioner.'

Den tidligere Vejle BK-spiller og nu AIK-mand Alexander Milosevic har ifølge Aftonbladet set videoen fra indkøbscentret, og han støtter de frustrerede fans.

»Jeg har set billeder fra protesten. Der er restauranter her i byen, hvor hundrede mennesker må komme ind på et lille område. Der er så mange fyldt med mennesker i Mall of Scandinavia. Men på Friends Arena, der kan tage imod 50.000, må der kun være otte personer,« fortæller han og fortsætter:

Foto: Swedestats/Twitter
Foto: Swedestats/Twitter
Vis mere

»Jeg har stor respekt for pandemien. Man kender jo til mennesker, der arbejder på hospitaler og intensivafdelinger. Jeg ønsker ikke at tale deres betydning for samfundet ned. Men når det kommer til sport, skal man gøre noget. Det bør ikke være 50.000 hos venner, men måske 10.000 afhængigt af arenaens størrelse.«

I fredags fremsatte den svenske regering et forslag om at lempe på restriktioner med henblik på antallet af deltagere ved bestemte begivenheder, herunder sports- og kulturarrangementer.

Hvis forslaget bliver vedtaget, vil antallet af tilskuere nå op på 500 personer i alt.

Her sammenligner Alexander Milosevic situationen med den danske, hvor man netop er begyndt at lukke en del flere ind på stadion. Blandt andet i Parken, som må have omkring 11.000 tilskuere til kamp på de omkring 38.000 pladser.