Afklapsning, rundbarbering og tenniscifre.

Spådommene var mange inden Aalborg Freja, der til daglig spiller i serie 1, tog imod de danske mestre fra Brøndby i ottendedelsfinalen i pokalturneringen.

Men spådommene holdt ikke stik. Det endte i hvert fald ikke med at blive en ydmygelse af frejanerne, der kæmpede bravt på Aalborg Stadion, som i dagens anledning var hjemmebane for Aalborgklubben.

3-0 til Brøndby endte kampen, og ved pausen havde frejanerne blot lukket en enkelt pind ind.

»Man drømmer jo altid om at lave noget stort, men vi vidste godt, det ville blive svært. Men vi er tilfredse – vi kan ikke være andet,« fortæller Aalborg Frejas målmand, Simon Gasberg efter kampen.

Ifølge Aalborg Frejas formand blev der solgt 4.248 til kampen mod Brøndby.
Ifølge Aalborg Frejas formand blev der solgt 4.248 til kampen mod Brøndby. Foto: Rasmus Krøll / B.T.
Vis mere

Og den betragtning deler hans holdkammerat.

»Vi havde en plan, der hed, at hvis vi kunne lukke bare et mål ind hvert kvarter, var det godkendt. Den plan overholdt vi,« siger Michael Daucke.

Kampen blev spillet med 3.427 tilskuere på Aalborg Stadion. Noget mere end de 100, der sædvanligvis finder vej til Aalborg Frejas hjemmekampe.

»Det var fuldstændig vanvittigt. Det var vildere, end vi havde regnet med, for vi havde ikke forventet så mange mennesker,« siger Simon Gasberg, der i anden halvleg stod lige nede foran et fyldt udebaneafsnit med Brøndbyfans.

»Det er jo en kæmpe oplevelse. De råber af mig, og jeg smiler af det. Men normalt, når vi spiller, så har jeg lidt nemmere ved at komme i kontakt med mine spillere,« siger freja-keeperen.

Fra tribunen var det mest brøndbyfansene, der gav lyd fra sig, kun afbrudt af sporadiske udbrud fra frejanerne, når Aalborgklubben nærmede sig brøndbymålet eller erobrede bolden i det kamplange brøndbyovertag.

Der var chancer nok til, at Brøndby-sejren kunne være blevet endnu større, men Simon Gasberg diskede op med talrige redninger på de mange brøndbyafslutninger.

»På en god dag havde jeg måske nappet en mere, men jeg er tilfreds med min indsats,« siger målmanden og fortæller, at det var afslutninger af en lidt anden kaliber, end han er vant til i serie 1.

»Der er kvalitet på hver afslutning. Det var også en oplevelse, og det ikke så tit, man får lov at stå over for dem.«

Michael Daucke fik sig et minde med hjem efter kampen.
Michael Daucke fik sig et minde med hjem efter kampen. Foto: Rasmus Krøll / B.T.
Vis mere

Også Michael Daucke var imponeret over dagens modstander. Faktisk så meget, at han sørgede for at få en souvenir med hjem.

»Jeg var hurtig til lige at gå over til min direkte modstander og spørge, om jeg måtte få hans trøje,« siger en tilfreds Michael Daucke.

Efter kampen var det ikke bare Brøndby, der blev hyldet af sine fans. Også Aalborg Freja-spillerne modtog stående ovationer fra tilskuerne på langsiden – på trods af at de måtte se deres pokalkampagne ende mod de forsvarende Danmarksmestre.