Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) erkender i en udtalelse, at det igangværende udbrud af coronavirus i landet kan betyde, at sæsonen ikke bliver færdigspillet.

I forvejen har forbundet bekræftet, at Serie A er sat på pause, og det gælder som minimum frem til 3. april.

FIGC's præsident, Gabriele Gravina, har fremsat tre scenarier, hvis sæsonen ikke kan køre videre som planlagt. De skal diskuteres på et møde 23. marts.

En af mulighederne er, at et slutspil skal afgøre, hvem der løber med mesterskabet, og hvem der rykker ned.

Mulighed nummer to er, at den nuværende tabel afgør titelræset i Italien. I så fald vil Juventus blive kåret som vinder, mens Lazio og Inter følger på de næste pladser.

Endelig er det en mulighed, at der slet ikke kåres en vinder. Det skete senest i sæsonen 2004/05, hvor Juventus fik frataget titlen grundet den store matchfixing-skandale Calciopoli. En ny vinder blev ikke udpeget.

I 1964 blev Serie A også afgjort af en finale, da to klubber havde samme antal point, og dengang vandt Bologna mesterskabet, og danske Harald Nielsen blev topscorer og scorede i finalen.

Holdene i Serie A mangler at spille enten 12 eller 13 kampe i denne sæson, så det er langtfra sikkert, at alle kampene kan afvikles, hvis turneringen genoptages i april. Flere af klubberne i Italien deltager også stadig i europæiske turneringer.

Men ifølge Gravina har han foreslået at udvide sæsonen indtil 31. maj.

Italien er det europæiske land, der er hårdest ramt af coronaudbruddet.