Flemming Østergaard har fået klar besked fra sin læge: Han skal være i isolation og udvise stor forsigtighed.

I en alder af 76 år og på bagkant af den kræftsygdom, han kæmpede mod sidste år, er den tidligere FCK-boss særligt udsat over for coronavirussen.

Derfor skal Flemming Østergaard – også kendt som Don Ø – være ekstra opmærksom i disse tider, fortæller han.

»Jeg har haft lungebetændelse og forskellige andre mærkelige sygdomme, så jeg ville være let at smitte. Så jeg har isoleret mig nu – næsten på tredje uge,« forklarer Flemming Østergaard og fortsætter:

»Jeg er utroligt opmærksom, det er både min kone og jeg. Vi har fået – specielt mig – strenge instrukser af min læge om, at vi skal blive hjemme, og at vi ikke må have gæster for eksempel. Og det er, fordi vi er i en alder, hvor hvis vi bliver ramt, så hører vi til dem, der kan blive hårdest ramt. Med døden til følge.«

»Og det er klart, det tager du hensyn til. Samtidig virker det hele uvirkeligt. Det er totalt surrealistisk,« tilføjer han.

Selvom det er hårde tider, og blandt andet kræftsygdommen altså betyder, han skal tænke sig grundigt om, forsikrer Flemming Østergaard, at han er ved godt mod.

»Jeg har været en af de heldige, hvor de 23 strålebehandlinger, jeg har fået, de har hjulpet indtil videre på kræften. Jeg går til kontrol hver tredje måned og er meget optimistisk. Så man skal ikke skrive noget om, at jeg er ved at dø. Der er andre, der er hårdere ramt end mig,« siger han.

Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Helt præcis gik erhvervsmanden i isolation 7. marts i sit hjem i Skodsborg nord for København.

Dermed tog han sine forholdsregler – hjulpet på vej af lægens ordre – inden myndighederne begyndte at lave restriktioner for befolkningen.

Og nu håber han, at alvoren er ved at være gået op for alle.

»Verden er jo enormt usikker. Hvad sker der i USA? Bliver det endnu værre, end det var i Kina? Bliver det værre i Spanien end i Italien. Ingen ved det lige nu. Derfor er det vigtigt, som alle råber op om, at hver enkelt af os tager vores forholdsregler, for det er ikke nogen spøg, det her. Vi er afhængige af, hvad vores medmennesker gør,« siger Don Ø.

Og netop den erkendelse har fået Flemming Østergaard til at kigge indad og fortryde den måde, han har håndteret sygdom på tidligere i sit liv.

For ifølge Østergaard må læren af coronavirussen være, hvor vigtigt det er, at man bliver hjemme, når man er syg.

»Det har lært mig, hvor dum jeg har været i min ungdom. Jeg har aldrig nogensinde været hjemme fra mit arbejde, ud over da jeg blev kørt ned af en bil og var på hospitalet i lang tid og var tvunget til at blive hjemme.«

»Men jeg gik sgu da på arbejde med influenza og feber og alt muligt. Og der kan man jo se i dag, hvor dum man var,« lyder det fra Østergaard.