Der findes én ting i fodbold, der kan suge selvtilliden ud af selv den største karl. Det er at blive taget ud i en kamp, hvor du også er blevet skiftet ind.

De tunge skridt måtte FC Københavns udskældte nyindkøb Luther Singh tage sig torsdag aften i Parken, da københavnerne med en mand i undertal i 80 minutter tabte 2-1 til græske PAOK.

Sydafrikaneren var blevet sat ind i pausen for at gøre en forskel for FCK, der sled med den tidlige udvisning til målmand Kamil Grabara og nede med to mål, men Luther Singh lignede igen en mand uden selvtillid.

Så efter bare 38 minutter på banen var det tid til at komme ud igen.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»For lige at tage Singh så scorer vi, efter han kommer ind,« startede FCK-træner Jess Thorup med et lille skulderklap til sin kantspiller og forklarede så selve beslutningen:

»Vi har en helt klar fornemmelse af, at de sidste 10-15 minutter bliver et bombardement i forhold til indlægsspillet. Derfor skal jeg have Højlund ind. Det er selvfølgelig ærgerligt og synd for Singh, at jeg er nødt til at tage ham ud igen. Det er nogle gange vilkårene. Jeg skal tænke på, om vi kan få den ene mulighed, som vi kan score på.«

Luther Singh blev i sommer hentet til FC København fra portugisiske Braga, men efter en fornem sæson som lejesvend hos Pacos Ferreira. Derfor blev der også betalt omkring otte millioner kroner for ham, og syv-tallet blev smækket på ryggen af sydafrikaneren.

Derfra er historierne om Singh blevet mere og mere ærgerlige. Fra pasproblemer i Sydafrika og dermed for sen hjemkomst efter landsholdssamling til helt ude af truppen i pokalfadæsen mod Nykøbing FC til stor kritik af præstationerne i Superligaen, når han endelig har fået sine minutter.

Cheftræner Jess Thorup efter Conference League kampen mellem FC København - PAOK i Parken, torsdag den 21. oktober 2021
Cheftræner Jess Thorup efter Conference League kampen mellem FC København - PAOK i Parken, torsdag den 21. oktober 2021 Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Selvtilliden har han ikke fået med sig fra Portugal, men den del kunne Jess Thorup ikke have for øje, da han trak Luther Singh ud efter mindre end en halvleg på banen.

»Det kan jeg ikke tillade mig at tænke på i den situation. Der er der kun et for øje, og det er at bruge det momentum, som vi havde på det tidspunkt. Jeg kunne godt se, at PAOK selv med en mand i overtal blev lidt presset af situationen. Vi havde mulighed for at presse dem. Der havde jeg kun et for øje, og det var at smide Højlund ind,« siger Jess Thorup.

FC København-træneren var dog godt klar over, at han med den manøvre også er nødt til at hive fat i sin kantspiller i løbet af de kommende dage.

»Det kostede desværre Luther. Det kunne jeg ikke tænke så meget på. Det er en snak, jeg skal have med ham efterfølgende, men i selve øjeblikket var jeg slet ikke i tvivl,« siger Jess Thorup.