Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er definitivt, at der ikke bliver spillet landskamp i Göteborg på fredag.

Det skriver UEFA på sin hjemmeside, og i en mail til BT:

»Vi kan bekræfte, at kampen er blevet aflyst. Yderligere informationer om potentielle disciplinærsager vil blive kommunikeret ud til den tid.«

Det svenske fodboldforbunds generalsekretær Håkan Sjöstrom, sagde tidligere på torsdagen således til BT:

»Kampen er indstillet. Det har vi fået bekræftet fra DBU, og derfor vil kampen ikke blive spillet,« siger Håkan Sjöstrand til BT.

Og selvom der siden aflysningen har været spekuleret i, at kampen alligevel kunne blive afviklet, på trods af, at DBU i går meldte ud, at kampen ikke bliver spillet, så har det altså ikke noget på sig, siger Håkan Sjöstrand.

Det hedder sig, at Danmark stadig kan stille en trup indtil kl. 12.00. Er det sikkert, at kampen ikke bliver spillet?

»Ja, det er definitivt. Kampen bliver ikke til noget. Det er nok, at ét af holdene oplyser det andet om, at de ikke kan stille hold, som tilfældet er det,« siger Håkan Sjöstrand.

Og det kan blive en rigtigt, rigtigt dyr beslutning af DBU. For hvis UEFA efter det planlagte kamptidspunkt åbner en disciplinærsag mod Danmark, kan det betyde, at DBU kan få frakendt samtlige udbetalinger fra det europæiske fodboldforbund. I yderste konsekvens kan afbuddet altså betyde, at DBU ikke modtager nogensomhelst støtte fra UEFA over de næste fire år. Den regning kan løbe op i 60 millioner kroner.

Kvindelandsholdet har selvtrænet i Dragør i denne uge. Se mere i videoen over artiklen

Kvindelandsholdet træner igen i Dragør.
Kvindelandsholdet træner igen i Dragør. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Nadia Nadim efter træning med kvindelandsholdet i Dragør.
Nadia Nadim efter træning med kvindelandsholdet i Dragør. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Derudover kan Danmark blive idømt at skulle betale det svenske fodboldforbund en kompensation for ulejligheden, hvis de vælger at indgive en klage efter kamptidspunktet.

Danmark kan også risikere at misse både VM, OL og EM, som følge af, at DBU altså har meddelt det svenske fodboldforbund, at de ikke kan stille hold til kampen.

BT har forsøgt at få en kommentar fra DBUs formand, Jesper Møller, direktør Claus Bretton-Meyer, elitechef Kim Hallberg og kommunikationschef Jakob Høyer uden held.

På samme måde venter BT på en endelig bekræftelse fra UEFA.

Andre læser også