»Jeg er virkelig glad for at være her.«

Sådan lyder den bemærkelsesværdige udmelding fra Christian Eriksen, der lige nu træner med Ajax Amsterdams ungdomshold, Jong Ajax. Det siger han til klubbens hjemmeside.

Ordene springer i øjnene, fordi den 29-årige stjerne har været yderst sparsom med de offentlige udtalelser siden det frygtelige kollaps mod Finland i juni sidste år.

Du kan se billeder af Christian Eriksen til træningen i bunden af artiklen.

»I Ajax kender jeg folkene, og det føles som at komme hjem, fordi jeg var her i så mange år. Alle faciliteter er tilgængelige her, og jeg kan træne med et hold på højt niveau i Jong Ajax.,« siger Christian Eriksen, der selv spillede i klubben fra 2009-2013.

Danskeren er lige nu i færd med at genfinde fodboldformen efter kollapset sidste år, og vejen tilbage til en karriere som professionel fodboldspiller har bragt ham forbi sin tidligere klubs ungdomshold.

Christian Eriksen træner med i denne her uge, og af hjemmesiden fremgår det, at han 'arbejder på opretholde formen indtil han finder en ny klub.'

»Det er det perfekte fundament for mig lige nu,« siger Christian Eriksen.

»Jeg vil være på mit bedste igen så snart som muligt, så jeg kan finde en ny klub, og jeg kan præstere dér så hurtigt som muligt.«

Ungdomsholdets træner - den tidligere fodboldspiller John Heitinga - sender også ros i retningen af Christian Eriksen.

»Hvis en tidligere spiller - endda en fra egen skole - banker på klubbens dør i sådan en situation, er der ingen tvivl, selvfølgelig er han velkommen. Det er fedt, at han kan træne med os,« siger Heitinga.

»Christian er en fodboldspiller, som er et eksempel for mange af vores drenge. Han er en inspirationskilde for ungdommen.«

Christian Eriksen opsagde sin kontrakt i italienske Inter, da det ikke er tilladt at spille fodbold i landet med en hjertestarter, som den danskeren fik indopereret efter kollapset ved EM.

Det var først tidligere i januar, at han selv meldte ud, at han agtede at fortsætte sin karriere og har VM i Qatar sidst på året som mål.

Det fastslog han over for DR.

Foto: Ajax Amsterdam
Vis mere