Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Christian Eriksen er så godt som fortid i Inter.

Det kunne B.T. fortælle torsdag aften, efter der tidligere på dagen havde været afholdt møder mellem parterne om en skilsmisse.

På mødet, der blev afsluttet sent om eftermiddagen, blev Christian Eriksen og hans agent, Martin Schoots, enige med Inter om at rive kontrakten i stykker, så han kan komme videre med sit liv og muligvis også fodboldkarrieren.

For Inter betyder afbrydelsen af samarbejdet en kæmpe nedgang i lønomkostningerne, da det ifølge B.T.s oplysninger ikke koster klubben en eneste krone at komme ud af forholdet.

Kontrakten annulleres grundet 'helbredsmæssige årsager', fordi den danske verdensstjerne ikke må fortsætte i italiensk fodbold med en pacemaker, som danskeren har fået indopereret efter det forfærdelige hjertestop for et halvt år siden. Derfor bliver det for Eriksen en forsikringssag.

Inters kontrakt med Eriksen ville ellers gå til sommeren 2024 og sikre danskeren den næsthøjeste betaling i Serie A, som Football Italia berettede om for få uger siden. Ifølge mediet får Eriksen 7,5 millioner euro om året - kun overgået af Juventus' Matthijs de Ligt, som med otte millioner euro om året tjener mere.

Det svarer til, at Inter sparer hele 225 millioner kroner i resten af Christian Eriksens kontraktperiode.

B.T. har spurgt Inter om en kommentar, men klubben har takket nej.