Søndagens dramatiske afslutning i Parken mellem FC København og AGF har fået et efterspil.

For en spiller og to fra staben i FCK har fået karantæne på grund af en episode efter 1-1-kampen.

Det oplyser Fodboldens Disciplinærinstans i en kendelse.

Her lyder det, at en række hændelser af ’usportslig karakter’, der skulle være foregået i minutterne efter kampen, nu har ført til karantænerne.

FCK's assistenttræner Jacob Neestrup blev undervejs i opgøret udvist.
FCK's assistenttræner Jacob Neestrup blev undervejs i opgøret udvist. Foto: Lars Møller
Vis mere

Ifølge DBU er det FCK-kaptajnen Carlos Zeca, som i øjeblikket er skadet, der skulle have fået tildelt hele to karantænedage.

»Karantænerne til Carlos Zeca og de to officials skal afsones i de næstkommende kampe og afsones sådan, at de pågældende personer ikke har adgang til stadion fra en time før kampen til en time efter kampen,« skriver unionen på sin hjemmeside.

DBU skriver ligeledes, at Zeca skulle have udvist aggressiv og konfronterende opførsel mod kampens dommerteam, da de forlod banen. Trods en advarsel fortsatte adfærden dog fra FCK-anføreren, lyder det.

Unionen oplyser derudover, at der er tale om de to officials Sune Smith Nielsen og klublæge Morten Boesen, som ifølge dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt har udvist aggressiv og konfronterende opførsel og dermed usportslig adfærd, mens dommerne var på vej i omklædningsrummet.

Carlos Zeca kan – foruden karantænen – se frem til en bøde på 10.000 kroner, mens Sune Smith-Nielsen er blevet tildelt en karantænedag samt en bøde på 2.500 kroner.

Klublæge Morten Boesen har også fået én karantænedag efter episoden, står der videre i redegørelsen.

Ifølge Jørgen Daugbjerg Burchardt skulle FCK desuden have udvist 'usportslig og illoyal adfærd' ved ikke at oplyse dommerteamet om navnet på den ene af de to officials efter at være blevet adspurgt af dommerteamet.

Her nævner dommeren FC Københavns Director of Football Operations, Daniel Rommedahl, og et bestyrelsesmedlem, som de to personer, der blev adspurgt i situationen.

FCK skriver blandt andet i beretningen, at hverken klublægen eller Sune Smith-Nielsen kan genkende dommerens udlægning, og at 'ingen af kommentarerne var over stregen, men i stedet klassiske frustrationer, når man, korrekt eller ej, føler sig bortdømt', står der.

Hele episoden i Parken eskalerede efter det sene straffespark, som AGF fik tildelt, hvorefter angriberen Patrick Mortensen udlignede og dermed sendte det ene point til Århus.

Undervejs i opgøret var FC Københavns assistenttræner Jacob Neestrup ligeledes blevet udvist på grund af utilfredshed med kampens dommer.

FCK har to uger til at appellere bøderne.

Andre læser også