I 11 år har den tidligere Superliga-profil Jimmy Nielsen levet den amerikanske drøm.

I 2010 pakkede han sin kuffert, tog familien under armen og flyttede til hjertet af USA i Kansas. Her spillede han i den bedste amerikanske række, MLS, for Sporting Kansas.

Et år blev til to, og før 43-årige Nielsen havde set sig om, var han og familien solidt plantet i den amerikanske jord.

»Jeg tænkte bestemt ikke, vi skulle være her i så mange år. Jeg havde en kontrakt for sæsonen 2010 med en option på ét år. Og der var bud fra Superligaen, men det blev hurtigt banket ned af familien og mig selv,« siger Jimmy Nielsen til B.T.

Det blev til både mesterskab og pokaltriumf i MLS for Nielsen.
Det blev til både mesterskab og pokaltriumf i MLS for Nielsen. Foto: Ed Zurga
Vis mere

Med 375 kampe i Superligaen efterlod den nu 43-årige dansker sig et stort cv i Danmark. Og succesen i USA blev stor. Rigtig stor.

Tilbuddet om en tur til USA kom lidt ud af det blå, men da først chancen bød sig, slog Nielsen til. Han købte sig fri af sin kontrakt med Vejle og tog familien med på eventyr.

Med Kansas vandt han mesterskabet, pokaltitel og fik selv personlig hæder som årets keeper, inden han stoppede i 2013 og kastede sig over trænergerningen.

Men i 2019 sagde han sit job op hos Hartford Atheltic i den næstbedste række, USL, og siden har han været uden job.

Han drømmer stadig om et job i samme kaliber, men han overvejer nu at gå collegevejen.

»Ambitionerne er stadigvæk intakte og høje, men det er selvfølgelig stille omkring det hele lige nu. Kan jeg selv bestemme, skulle det være et cheftrænerjob  i USL-rækken.«

»Men jeg er blevet lidt tvunget til at være lidt mere åbensindet på grund af coronasituationen. Det kunne være spændende at træne et godt college-program, så jeg er begyndt at sætte mig ind i reglerne omkring det. Der er eddermaneme mange regler omkring det, skal jeg hilse at sige,« siger Nielsen.

I efteråret 2019 blev hele familien Nielsen – far, mor og to døtre – amerikanske statsborgere, men de har holdt fast i det danske pas samtidig.

Jimmy Nielsen tilbage i AaB-tiden.
Jimmy Nielsen tilbage i AaB-tiden. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det var primært på grund af vores børn, vi blev statsborgere, så de ikke skal bøvle med noget fremadrettet,« siger Nielsen, der ikke vil afvise en retur til Danmark, hvis det rette job byder sig.

Men efter 11 år er familien så godt plantet i USA, at det vil være svært at forlade de forenede stater.

»Skriver jeg en sms til mine døtre på dansk, så svarer de på engelsk. De snakker stort set bedre engelsk end dansk. De har det godt og har gjort det skide godt, begge to. Jeg er vanvittigt stolt af, hvordan de har klaret sig med den store omstilling, det var at komme herover.«

Men nu venter endnu et kapitel i familien Nielsens eventyr.

Spørgsmålet er bare hvad.

»Jeg har hygget med familien og fået det bedste ud af det her under coronakrisen. Jeg har nok aldrig fået set så meget Netflix, men jeg kan godt mærke, at jeg er ved at være træt af det. Jeg er klar til at komme i gang igen. Jeg er mere sulten og motiveret end nogensinde.«

»Vi er spændte på fremtiden. Vi glæder os til at finde ud af, hvor det næste kapitel i vores nye liv skal være. Om det bliver her, eller om vi skal videre.«

Nielsen er bedst kendt for sine mange år i AaB i Superligaen, men han har også været på eventyr hos engelske Millwall og Leicester med begrænset succes.