Coronavirussens udvikling i Europa satte en brat stopper for Troels Bech og familiens jordomrejse.

»Det var ikke en nem beslutning at rejse hjem. Vi ville gerne have blevet derude,« fortæller den tidligere Brøndby-sportsdirektør til B.T. efter ni måneder på farten i 14 forskellige lande.

Coronavirussens hærgen i Danmark fik har fået statsminister Mette Frederiksen til at opfordre danskere, der befinder sig i udlandet, til at komme hjem, og den opfordring blev afgørende for familiens beslutning, forklarer Troels Bech:

»Vi tog beslutningen søndag i sidste uge, købte flybilletter om tirsdagen, hvorefter flyafgangen så blev rykket til torsdag. Vi nåede dog at komme hjem, seks-syv timer før lufthavnen i Oman lukkede.«

53-årige Troels Bech.
53-årige Troels Bech. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Efter mange måneder væk fra Danmark er det en speciel oplevelse for familien at komme hjem til en hverdag, der ser helt anderledes ud, end de havde forventet.

»Vi havde en overbevisning om, at hverdagen var sat i stå herhjemme, men det er den jo ikke. Den er i stedet slået 80 år tilbage til Anden Verdenskrig-tilstande,« siger den tidligere Superliga-træner.

På det meste af rejsen har familien ikke mærket noget til verdens corona-situation, men den seneste måned har de alligevel ikke kunnet undgå at følge med i udviklingen herhjemme.

»Det har været hektisk at læse om det i de danske medier. Vi har jo haft børn herhjemme, der har berettet om, hvordan situationen udviklede sig,« lyder det fra Troels Bech, mens et medlem af den store familie stadig sidder fanget i corona-kaos på Filippinerne.

Billede fra familiens rejse. Bagerst fra venstre: Asta, Tobias og Nille. Forrest fra venstre: Theo, Sylvester og Hampus.
Billede fra familiens rejse. Bagerst fra venstre: Asta, Tobias og Nille. Forrest fra venstre: Theo, Sylvester og Hampus. Foto: Privatfoto
Vis mere

Familien er dog så småt ved at finde fodfæste efter et par hektiske døgn, hvor det pludselig skulle gå lynhurtigt med at finde et sted at bo, når de kom hjem til Danmark.

»Vi var heldige, at en god ven kunne skaffe os et sted at bo i Strib på Fyn. Det hele blev klaret inden for 24 timer,« fortæller han om en velbegrundet hjemkaldelse, som egentlig skulle have været en mere glidende overgang.

Rejsen har givet hele familien en tæthed og fællesskabsfølelse, og Troels Bech ved da også godt, hvad de næste par dage skal gå med:

»Nu skal vi lige komme på plads i huset, og så skal vi i karantæne. Herefter skal vi finde ud af, hvad der så skal ske i vores arbejdsliv. Fodbold har jo været min livsstil i mange år, og den er jeg ikke blevet træt af. Nille og jeg skal nok også holde nogle foredrag om det, vi har lært på rejsen.«

Troels Bech har sammen med sin kone Nille tre børn. Fra et tidligere ægteskab har han to børn, mens Nille fra et tidligere forhold har tre drenge. Alle 10 personer rejste sammen afsted på jordomrejsen sidste forår.

Den frygtede coronavirus fortsætter med at sprede sig, og fredag har i alt ni danskere smittet med coronavirus mistet livet.