Meget er blevet sagt og skrevet om Christian Eriksens fremtid i Tottenham, men nu ser den danske æra i London-klubben ud til at være forbi.

Den danske stjerne har ifølge Daily Telegraph nemlig meddelt klubbens nye manager, José Mourinho, at han ikke kommer til at forlænge den kontrakt, der udløber til sommer.

På et møde gjorde den portugisiske træner det samtidig klart for Eriksen, at fremtiden ville komme til at afgøre danskerens rolle resten af sæsonen, og dermed er det nok begrænset, hvad fynboen får af spilletid for Tottenham i resten af sæsonen.

Det har gennem adskillige måneder været spekuleret i, om midtbanemanden ville vente med at skifte til sommer, hvor han kan hentes kvit og frit og derfor gøre sig selv yderst attraktiv for de største klubber rundt omkring i verden.

Foto: EDDIE KEOGH
Vis mere

Det var i sommer, at Eriksen indikerede, at han måske gerne ville prøve noget nyt, men at det også krævede, at det ville være et skridt opad for den klejne kreatør.

Real Madrid har længe været nævnt som en mulig kommende klub, og senest har spanske medier endda beskrevet, hvordan et skifte allerede kunne ske til januar.

Både Juventus og Inter Milan nævnes også som klubber, der har i sinde at hive fat i danskeren. Og det kan de faktisk gøre lige om lidt.

For til januar har Christian Eriksen kun et halvt år tilbage af sin kontrakt, og så er det tilladt for ham at tale med andre klubber.

Foto: DAVID KLEIN
Vis mere

De nye oplysninger kommer kort tid efter, at José Mourinho fortalte, at han havde holdt et personligt møde med sin danske stjerne.

Her var han dog ikke meget for at sige, hvad de kom frem til, men indikerede alligevel, at 27-årige Eriksen ville blive i klubben.

»Han er engageret, elsker klubben og er én af os,« sagde han blandt andet.

Hvad det ender med, kan kun tiden vise. Men mere og mere tyder på, at danskeren efter seks år er fortid i Tottenham Hotspurs.