Kan en ny træner i Tottenham betyde, at Christian Eriksen vender på en tallerken og bliver i London-klubben?

Måske.

I José Mourinhos debut som Tottenham-træner lørdag blev det til en startplads på bænken og et 10 minutters indhop for den danske midtbanespiller.

»Det handler ikke kun om kontinuitet, men om vores fremtid. Så jeg må forstå, hvad der sker i Christians hoved og hjerte, og jeg må tage den bedste beslutning for klubben,« sagde Mourinho efter kampen og hintede altså til, at han skulle have sig en snak med danskeren.

Christian Eriksen skiftes ind af José Mourinho i lørdagens sejr over West Ham.
Christian Eriksen skiftes ind af José Mourinho i lørdagens sejr over West Ham. Foto: ADRIAN DENNIS
Vis mere

Den har han haft nu.

Mandag fortalte José Mourinho pressen, at de to har haft en snak. Detaljerne vil han ikke ind på.

»Jeg kommer ikke til at fortælle, hvad vi talte om. Det er mellem mig og ham – og Amazon,« sagde Mourinho med henvisning til, at streamingtjenesten Amazon er i gang med at lave en stor backstage-dokumentar om Tottenham.

Men hvad han også sagde, peger i en bestemt retning.

»Han er engageret, elsker klubben og er én af os.«

Sidst Christian Eriksen udtalte sig om sin situation, lød det, at han ikke vidste, om han havde fået kortere snor, fordi klubben er ved at forberede sig til en fremtid uden ham.

»Det må du spørge klubben om. Det ved jeg ikke, om der er. Det føler jeg ikke, at der er,« sagde han før landskampene mod Gibraltar og Irland.

Så er spørgsmålet, om det bliver til mere spilletid end 10 minutter for Christian Eriksen, når de tirsdag møder Olympiakos i Champions League. Du kan følge tirsdagens Champions League-kampe her på bt.dk.