To unge fynboer får sig i denne uge en stor oplevelse, da de er på prøvetræning hos den franske mesterklub og Champions League-deltager Lille OSC.

U19-spilleren Jonathan Foss og U17-spilleren Tobias Lund Jensen tog til den nordfranske klub i søndags og kommer hjem til Ådalen igen på søndag.

I mellemtiden skal de prøve sig af og suge en masse inspiration og læring til sig.

»Begge spillere har gjort det godt hos os; Foss har spillet på U18-landsholdet, og 'Toby' (Tobias Lund Jensen, red.) har spillet på U16-landsholdet, så det er to landsholdsspillere, der er på træningsophold hos en stærk udenlandsk klub. Foss er en venstrebenet stopper, som har sine kompetencer i spillet med bolden, mens Tobias er en spiller, som har nogle imponerende driblefærdigheder,« siger OBs akademichef, Tonny Hermansen, til klubbens hjemmeside.

»Det er interessant, at vi har nogle spillere, som de har fulgt gennem det sidste halve år, og som de synes, det kunne være interessant at få ned til prøvetræning. Vi får gjort opmærksom på, at vi har nogle dygtige spillere, som måske kan være aktuelle for en Champions League-klub, og vi sender dem også ned for at gøre andre klubber opmærksomme på, at der er store talenter i Odense Boldklub,« siger Tonny Hermansen.

»Nogle spillere kommer hjem og er imponerede over setuppet i andre klubber, men måske kommer de også til at se, at den træning, man får i udlandet, ikke er så anderledes, end den vi har her i Ådalen.«

»Jeg tror, det er en generel oplevelse at komme ned og mærke, hvordan det er at være professionel i en klub på det niveau, og så håber jeg, at de tager de positive ting med hjem, så de, når de kommer tilbage efter nytår, er klar til at give den en skalle. Men det kan også være, at de kommer hjem og tænker, at vi har en rigtig dejlig klub, og her udvikler vi os,« fortsætter Tonny Hermansen.

Lille indtager i øjeblikket en skuffende 11. plads i Ligue 1, mens klubben til februar tørner sammen med Chelsea i Champions Leagues ottendedelsfinaler.

Andre læser også