Findes der noget bedre end duften af en stadionplatte på et solbeskinnet fodboldstadion? Og så endda på årets på papiret første efterårsdag.

Egentlig skulle kampen være spillet i Roskilde, men sjællændernes bane var ikke klar, og så trådte OB til som vært. Og det var det formelle udehold, der sad på spillet fra start til slut med enkelte sporadiske omstillinger og chancer til Roskildes lyseblå spillere.

Det blev aldrig decideret overbevisende, men det virkede heller aldrig for alvor til, at OB's sejr var i fare. En sikker 2-1-pokalsejr på 'cruise control' og videre til næste runde for »Striwerne«.

Her er B.T.s dom over OB-spillernes indsats mod FC Roskilde:

Modsat kampen i Aarhus i søndags var der ikke meget at lave for »HC« i kampens første halvleg. Og de gange der var brug for ham, var han på pletten. Både i luften - der var ingen Patrick Mortensen til at stå i vejen - og på Roskildes få skud på mål. Altså lige bortset fra en enkelt situation kort efter pausen, hvor han ikke fik bokset ordentligt væk.

Nyindkøbet til højreback Nico Mickelson var på stadion men kun i civilt, så OB's utrættelige islandske midtbaneslider var rykket ned på højreback i dagens anledning. Opgaven løste han uden slinger med fine clearinger og gode indlæg.

Slinger var der heller ikke i midterforsvaret, hvor General Tverskov styrede løjerne så Roskilde-spillerne ikke fik meget plads at boltre sig på. Havde en enkelt kikset clearing efter ti minutter, men klarede selv oprydningen. Også god tålmodighed i opspillet.

Man fristes til at skrive 'se ovenfor' for meget af det samme kan siges om Kasper Larsens kamp. Sikker som en klippe mod 3. divisionsangriberne og flere flotte høje afleveringer ned ad banen.

OB's 19-årige venstreback skal hjem på træningsbanen og øve sin hjørnesparksteknik, for den sad altså ikke i skabet. Når man har Okosun, Thrandarson, Larsen med flere i boksen, så skal den hele vejen derind. Når det er sagt var præstationen godkendt på backen, hvor både det defensive og offensive arbejde var i orden. Hans skud på mål havde dog mere kurs mod de få medrejste Roskilde-fans på tribunen end mod gæsternes bur.

Dirigerede som vanligt spillet på midten, omend han virkede sjældent tøvende i spillets indledende fase, hvor han skal være glad for, at en mistet bold ikke skabte en farlig chance til Roskilde. Anføreren greb også ind med flere vigtige tacklinger. Kanonen var næsten indstillet rigtigt efter en lille time, men Roskilde-keeperen var godt på plads. Sikke en afbrænder en meter fra mål i overtiden!

Den skal altså være der, når Thrandarson smider sådan et indlæg ind fra højre. Men tometermanden fik for en sjælden gangs skyld ikke ordentligt træf på sit hovedstødsforsøg. Scorede på en anden mulighed, men var offside. Godt med i opspillet og god i det høje pres med sine offensive kammerater.

Fremragende bolderobring og stikning til Troels Kløve, der løber ned og scorer. I en lignende flot aktion sendte han Opondo i løb mod mål. Men helt magisk blev det ikke for Tarik, der også var god og tilpas aggressiv i presset.

Wupti. Lækkert lob han sendte over en Roskilde-forsvarer, men det førte i sidste ende ikke til noget. Flot løb fra egen banehalvdel og efterfølgende stikning til Lieder, der dog blev bremset af en lyseblå. Kommunikationen med Okosun skal være bedre, end den var i det 42. minut, hvor en omstilling gled ud i sandet. Afbrænderen to minutter før tid trækker ned.

Det var jo ren Dennis Bergkamp-stil, da hollænderen prikkede bolden højre om Mike Mortensen og selv løb venstre om på kanten af feltet. Desværre for Lieder fuldendte han ikke efterligningen af sin landsmand med en scoring men derimod en halvtam afslutning på keeperen. Og det var lidt mønstret for hans afslutninger her til aften. Fungerede ofte som god opspilsstation for sine holdkammerater og havde flere gode gennembrud.

Troels Ka'løve og han løb i den grad fra Roskildes Andreas Hermansen, vendte ind i banen bag forsvarsspilleren og scorede med en placeret flad afslutning ved fjerneste stolpe. Havde flere solide udfordringer i venstresiden og pressede godt.

---

Indskiftere:

Skiftet ind i stedet for Tarik Ibrahimagic efter 60 minutter. Drev fuldstændig gæk med Roskilde-forsvaret efter 70 minutter, men afleveringen ind foran mål fandt ikke frem til en fynsk holdkammerat. Og dén misser, da han var næsten alene med målmanden få minutter efter. Den tænker han på i aften, når han skal sove. Og han kan passende tænke på den chance, han smed væk ti minutter senere. Sabbi plejer at være sikker i sådanne en-mod-en-situationer.

Skiftet ind i stedet for Troels Kløve efter 60 minutter. Elegant taget med i feltet efter 67 minutter, hvor han brager en spids afslutning på overliggeren. Hvor er han god til at finde de ledige rum og sende sine medspillere i dybden - som han gjorde med Sabbi efter 73 minutter.

Skiftet ind i stedet for Ayo Simon Okosun efter 76 minutter. Uden for bedømmelse.

Skiftet ind i stedet for Mart Lieder efter 76 minutter. Så blev venstreskøjten pakket ud igen. Bedst som det så ud til, at OB ikke skulle komme på 2-0, bankede Kadrii den i nettet fra kanten af feltet.

Andreas Alm valgte den forventede taktik med at starte med flere af de spillere, der ikke normalt er med fra start. Stammen med Tverskov, Larsen og Thomasen var som sædvanlig, men der var også blevet plads til folk som Mathias Brems og Tarik Ibrahimagic. Der skal roteres, når det er muligt, så OB'erne er friske til den vigtigste opgave - at spille klubben i Superligaens top 6.