For første gang i 16 år var der europæisk gruppespil på Brøndby Stadion. Men andre ord var det en historisk begivenhed, der lod sig udfolde torsdag aften.

Men hverken tilskuere eller tv-seere blev forkælet med god fodbold i Europa League-opgøret mod Sparta Prag.

Puha, det var grimt, men de danske mestre kan dog glæde sig over, at det lykkes at få et enkelt point i land i 0-0-opgøret, hvor tjekkerne var farligst det meste af kampen.

Herunder finder du B.T.s dom fra opgøret:

Unge Hermansen er gledet direkte ind som førstevalg, og han gjorde, hvad han skulle mod tjekkerne. Især i de sidste ti minutter, hvor han hev en rigtig god redning frem på et farligt hovedstød. Det var dér. han skulle træde i karakter. Og det gjorde han.

Unge Bruus er svær at blive klog på. Han leverer alt, hvad han kan – men det sidste mangler. Hver gang. Det kan ikke være tilfældigt efterhånden.

Han skøjtede rundt et par gange i første halvleg, hvor han fik placeret sig helt forkert. Tshiembe gjorde det dog godt igen med et par gode aktioner i anden halvleg.

Anføreren lavede nogle mystiske fejl. Sjældent set fra hans side. Men derfra løste han det, han skulle uden yderligere kvaler.

Nordmanden var et frisk pust i defensiven med masser initiativ og gode aktioner. Han ville også fremad banen, det er langt fra hans force, men det var rart at se initiativ på holdet fra Vestegnen. (ud: 76.)

Måske havde Mensah trykket sig selv en gang på navlen, for han var usynlig det meste af første halvleg. Han spillede sig flot ud af usynlighedskappen i anden halvleg, hvor han stod for de bedste Brøndby-muligheder på kanten.

Det er svært at sætte en finger på løbeviljen, energien og fighterindstillingen. Det er ikke specielt kønt med den unge slider, men han får det til at fungere. Dog har man tit en fornemmelse af, at han kan hive en farlig tackling op af hatten ud af det blå.

Han ligner John Travolta på et dansegulv, når han kaster sig ud i en glidende tackling. For den fortsætter og fortsætter, og så må modstanderen flytte sig eller blive ramt. Han holdt fortet på midten og ville have del i det hele.

Thomas Blachmann ville smide de ti andre Brøndby-spillere væk og kaste sig over Slimane. For han er en af få med x-factor og flair. Han bliver ved, selvom det ikke lykkes. Det var tiltrængt på et til tider knastørt Brøndby-hold. (ud: 69.)

'Værsgo, Uhre. Her er en lang bold. Løs vores problemer.' Utaknemmelig position, topscoreren var efterladt til, men som han løste. For han vandt sine bolde, men han manglede folk omkring sig. (ud: 69.)

Svenskeren kæmpede med at få sine støvler på, da han skulle skifte fodtøj undervejs i første halvleg. Men de nye støvler virkede kun kortvarigt, for der var langt mellem snapsene. Ja, han løber solen sort, men meget kom der ikke ud af det. (ud: 76.)

Lad os sige det, som det er: Det var sgu ikke kønt. Brøndby-træneren havde blæst til angreb før kampen, men det klingede hult, da kampen blev fløjtet i gang. Et point på hjemmebane i en svær periode er ikke at kimse af, men de danske mestre skal simpelthen være bedre på hjemmebane.

---

Indskiftere:

Amerikaneren havde et par uheldige fejl og fik aldrig rigtig sat et aftryk. (ind: 69.)

Kroaten kom ind til sin debut, som han nok hurtigt glemmer efter et sløjt indhop. (ind: 69.)

Uden for bedømmelse (ind: 76.)

Uden for bedømmelse (ind: 76.)

Uden for bedømmelse (ind: 85.)