21-årige Mads Hermansen har fået smag for store redninger på den europæiske scene for Brøndby.

Og torsdag aften var ingen undtagelse.

I Brøndbys første kamp i et europæisk gruppespil 16 år pressede gæsterne fra Sparta Prag længe på for et føringsmål.

Havde det ikke været for unge Hermansen, kunne tjekkerne have løbet med alle tre point i de sidste minutter af opgøret, hvor han hev en flot redning frem.

»Det er hjørnespark imod, hvor en  af  vores spillere misser markeringen. Han får en fri header fra det lille felt, og jeg får en redning og kommer heldigvis over andenbolden.,« forklarer Hermansen, der kun blev holdt varm i periode i den chancefattige kamp.

»Der er en stor del af målmandsspillet, at der er mange kampe, hvor man ikke er en del af spillet i forhold til redninger. Det er noget det, vi arbejder, at jeg skal være dér, når redningen skal komme. Nu skete det i det 80. minut, og der skal jeg også være der,« siger Hermansen.

På trods af den chancefattige kamp var Brøndby-træner Niels Frederiksen tilfreds med 0-0-resultatet, der sørgede for et enkelt Brøndby-point i Europa League-gruppespillets første kamp.

»Jeg synes, vores spillere leverer en flot præstation. Jeg er specielt tilfreds med ,at vi spiller med en høj intensitet,« siger Frederiksen og tilføjer:

»Jeg kunne så have ønsket mig, at vi havde skabt lidt flere chancer og haft lidt flere muligheder. Det var en kamp med få chancer,« siger Brøndby-træneren.

Om præcis 14 dage venter franske Lyon på udebane i endnu en hård opgave.

»Det hele er åbent. Vi er kommet på tavlen, og det giver troen på, at vi kan hente point i de kommende kampe. Vi spiller vores mulighed i den her pulje, og vi har helt bestemt muligheder,« lyder det selvtillidsfuldt fra Frederiksen.

Brøndby møder søndag Sønderjyske i Superligaen, hvor man fortsat kun har én sejr i sæsonens første otte kampe.