FC Midtjylland missede en gylden mulighed for at gå videre i Europa League, da klubben spillede 0-0 på udebane mod Ludogorets.

I stedet bliver det noget skuffende Conference League, som ulvene fra Heden må nøjes med efter årsskiftet.

Bo Henriksens mandskab havde ellers flere store chancer for at komme på måltavlen i opgøret, men det hele endte uforløst. Der var dog én spiller, der viste klassen mere end de andre.

Herunder kan du læse B.T.s dom over kampen:

Puha, for en kamp af stortalentet. Især første halvleg var han flyvende. Han holdt flere gange legestue med Ludogorets' Cicinho, der nok ville have ønsket, at danskeren var blevet placeret på den anden kant. Allerede efter et par minutter kunne man se tegningerne til en stærk præstation, da han satte sin direkte modstander og serverede bolden for fødderne af Pione Sisto, der burde have sendt midtjyderne i front. Stærk kamp af U21-landsholdsspilleren!

Karakter: 5

Cicinho

Det vil ikke være overraskende, hvis Ludogorets-holdkammeraterne måtte støtte brasilianeren på vej i omklædningsrummet efter de første 45 minutter. For han blev da flere gange fuldstændig rundtosset over for en sprudlende Gustav Isaksen. Cicinho havde på ingen måde styr på den unge dansker, som han begik et straffespark på, der dog ikke blev dømt. Hvis ham et billede af Isaksen, og han sætter sig ned bagest i spillerbussen på vej hjem.

Erik Sviatchenko UB (Ind: 88.)

Han var helt oppe i det røde felt. Utilfredsheden var ikke til at tage fejl af. Bo Henriksen og resten af FCM-mandskabet følte sig snydt efter blot 13 minutter – og med god grund. For unge Gustav Isaksen havde netop oversprintet sin direkte modstander, hvorefter han tog et træk tilbage i banen og blev sendt i græsset. Cicinho havde sparket det unge stjerneskud i hælen, men dommerens fløjte forblev tavs. Et klokkeklart straffe, som Superligaens førerhold blev snydt for. Man fatter jo ikke, at det ikke blev dømt.

Husker du Åge Hareide-æraen på landsholdet? Det gør du nok, da det trods alt ikke er så længe siden. Men så husker du nok også opfindelsen af Henrik Dalsgaard som den flyvende backspiller, der drønede op og ned på kanten – og ikke som styrende forsvarsspiller i det centrale forsvar. Det var dog ikke desto mindre det, der var tilfældet torsdag aften i Bulgarien, hvor den 32-årige dansker måtte vikariere som chef i forsvaret for en småskadet Erik Sviatchenko.

De havde alle muligheder for at skabe et stort europæisk resultat ved at gå videre fra gruppespillet i Europa League, men på trods af spilovertag i størstedelen af kampen, missede de den akkurat. I stedet slutter de sig til FC København og Randers i Conference League efter nytår. Det må alt andet lige være en kæmpe skuffelse for Bo Henriksen og co. Den kamp i Bulgarien burde de simpelthen have vundet!