Gulddrømmen synes slukket for FCK.

Randers var effektive og bundsolide mod FCK. De nettede på deres chancer og sejrede fortjent med 2-1 på en aften, hvor FCK-defensiven igen ikke så for god ud, og gæsterne var alt for afhængige af individuelle præstationer fra Mohamed Daramy og Jonas Wind.

Randers går med sejren fortjent i top-6 og ind i mesterskabsslutspillet for første gang. FCK derimod var tandløse i mange facetter af spillet i Randers og går nu ind i slutspillet med hele ti point op til Brøndby. Det ligner mere og mere en umulighed for FCK at hente det forspring.

Her er B.T.s dom og karakterer til de to hold:

Mathias Greveeeeee! En fantastisk arbejdsindsats af midtbanemanden, der dækkede stort set alle meter af grønsværen og var ualmindelig pasningssikker. Han kronede den fornemme præstation ved køligt at udplacere Kalle Johnsson i FCK-buret, der ikke havde en chance for at snuppe det snu placerede skud, og kunne med målet kalde sig matchvinder på en aften, hvor kronjyderne var bundsolide og udnyttede de chancer, som de fik.

Karakter: 5

Intet fungerede for 'Zanka'. De små dropbolde fra hans fod op til Jonas Wind endte alt for ofte på Randers-fødder, og så var hans tilbageløb slet ikke til stede i opgøret. Flere gange kom han halsende flere sekunder efter Randers-spillerne. Ved 1-0-målet valgte hverken han eller midtstoppermakkeren Victor Nelsson at gå på Nikola Mileusnic, der fik lov til at løbe uforstyrret med bolden fra banens midte og uforstyrret kunne servere bolden til en helt fri Lasse Berg Johnsen, der lagde læderet sikkert i kassen. Det blev en aften, som Zanka nok gerne vil glemme.

Karakter: 1

Randers 4-4-2

Patrik Carlgren 4
Simon Graves 4
Simon Piesinger 3
Erik Marxen (Ud: 77.) 4
Björn Kopplin 4
Lasse Berg Johnsen 5
Tobias Klysner (Ud: 82.) 4
Vito Hammershøj-Mistrati 4
Mathias Greve 5
Nikola Mileusnic (Ud: 77.) 5
Marvin Egho 3 (Ud: 89.)

Snit: 4,1
------
Bassala Sambou (Ind: 77.) UB
Mikkel Kallesøe (Ind: 77) UB
Jesper Lauridsen (Ind 82.) UB
Mathias Nielsen (Ind: 89.) UB

FC København 4-3-3

Kalle Johnsson 3
Karlo Bartolec (Ud: 87) 2
Victor Nelsson 2
Mathias 'Zanka' Jørgensen 1
Nicolai Boilesen 2
Jens Stage (Ud: 87.) 3
Carlos Zeca 3
Lukas Lerager (Ud: 65.) 3
Mohamed Daramy (Ud: 87) 5
Jonas Wind 4
Rasmus Falk (Ud: 87.) 3

Snit: 2,8
------
Viktor Fischer (Ind: 65.) 3
Mustapha Bundu (Ind: 87.) UB
Pep Biel (Ind 87.) UB
Mikkel Kaufmann (Ind 87.) UB

Victor Kristiansen (Ind 87.) UB

Daramy var fantastisk i 1-mod-1-situationerne i opgøret, og Randers-spillerne forsøgte i de fleste situationer at stoppe ham med ulovlige midler. En nydelse at se med bolden for fødderne, og han var FCKs bedste i opgøret, men han mangler stadig meget kvalitet i afslutningerne.

Jonas Wind forsøgte sig med en fræk detalje, da han blokerede et frispark fra Randers-keeper Patrik Carlgren i kampens slutminutter. Bolden ramte ind på Wind og ind i nettet, men målet blev i stedet for en udligning til 2-2 vekslet til et gult kort til Wind for at stå for tæt på bolden i situationen.

Randers booker en billet i Superligaens mesterskabsslutspil for første gang i de fem sæsoner, der har været et af slagsen. Top-6-placeringen kom i hus med en solid præstation af kronjyderne imod et lidt tandløst FCK-hold. Randers skal nok komme til at drille de andre top-6-mandskaber i slutspillet.

Det ligner mere og mere, at FCKs gulddrøm er slukket. Det er utroligt, at der for det meste er scoringsgaranti for modstanderen mod ligaens på papiret mest profilerede bagkæde, og at FCKs resultater afhænger af gode individuelle præstationer af offensive esser som Daramy og Wind. Jess Thorup kæmper en brav kamp med at finde sin i ideelle startopstilling. Han bænkede Fischer og Bundu på ny til opgøret mod Randers, og det ligner unægteligt, at Thorup ikke tids nok når at få et mesterskabshold stablet på benene. Og så er defensiven i FCK lige nu simpelthen ikke god nok til at vinde noget som helst.