Det ender ofte målrigt, når FC Nordsjælland og FC Midtjylland støder ind i hinanden, og denne søndag var det også tilfældet.

'Ærle, perle, pif, paf, puf …' sådan lyder nogle af ordene på en børneleg, som skal afgøre nogle tilfældigheder. Og ingen undring vil det være, hvis det er den teknik, som FC Midtjylland træner Bo Henriksen havde benyttet før kampen, da han skulle sætte startopstillingen. For det jyske mandskab sejlede, specielt i første halvleg, rundt på Right to Dream Park.

2-0 stod det i pausen til FC Nordsjælland, og det fik Bo Henriksen til at flå tre mand ud. Og det var nok en meget god beslutning, for mandskabet kom ud til anden halvleg med et helt nyt, friskt udtryk. Hurtigt fik de vendt det hele på hovedet og efter 61. minutter var stillingen igen lige.

De sidste 20 minutter sad FC Midtjylland på, men lige meget hvor meget de forsøgte, nyttede det ikke noget. Kampen sluttede 2-2.

Herunder kan du læse B.T.s dom fra kampen i Farum:

Simon Adingra var evig livlig og evig en trussel for det midtjyske forsvar. Midtjyderne havde langt fra styr på den hurtige spiller fra Elfenbenskysten.

Adingra kronede sin flotte præstation med et enkelt mål og en assist.

Den talentfulde spiller kunne dertil snildt have tilføjet en kasse eller to til sin statistik.
Karakter: 5

Svenske Jens-Lys Cajuste burde nok slet ikke være trådt ind på banen i Farum. Den 22-årige, dynamiske midtbanespiller manglede sin normalt velkendte power og lignede en hovedløs kylling, der rendte rundt på banen.

Man kan sætte spørgsmålstegn ved, om svenskeren overhovedet var til stede mentalt. Kampen var fyldt med åndssvage fejl fra midtbanespilleren. Og det manglende flotte spil havde da også sin pris for Cajuste.

Ved pausetid blev han revet ud på bænken.
Karakter: 1

FC Nordsjælland:

Emmanuel Ogura 4
Mads Døhr Thychosen 4
Maxwell Woledzi 3
Adamo Nagalo (ud: 69) 3
Oliver Villadsen 3
Magnus Kofod Andersen 3
Mohammed Diomande (ud: 38. min) 3
Abu Francis (ud: 85) 3
Andreas Bredahl (ud: 68) 4
Lasso Coulibaly 5
Simon Adingra 5

---
Martin Frese (ind: 38) 3
Jacob Steen Christensen (ind: 68) 3
William Kumado (ind: 68) 3
Jonas Jensen-Abbew (ind: 69) 3
Oliver Antman (ind: 85) UB

FC Midtjylland:

Elias Olafsson 3
Dion Cools (ud: 45) 2
Joel Andersson 3
Henrik Dalsgaard 2
Erik Sviatchenko 3
Paulinho 3
Jens Lys-Cajuste (ud: 45) 1
Evander 3
Gustav Isaksen 2 (ud: 45)
Junior Brumado 4 (ud: 58)
Pione Sisto 2
---
Raphael Onyedika (ind: 45) 3
Nikolas Dyhr (ind: 45) 3
Marrony (ind: 45) 3
Victor Lind (ind: 58) 4

Det normale dødboldssvage FC Nordsjælland stod over for dødboldskongerne fra Midtjylland. Alligevel var det ikke dødboldsfavoritterne, der dominerede luftrummet.

Måden 2-0-målet kom i stand var en sjældenhed, for det blev simpelthen scoret på en dødbold af Mads Døhr Thychosen, som stod spejlblank inde i det midtjyske felt.

Derfra kunne han let lægge bolden i kassen.

De fleste havde nok de samme forventninger til dagens opgør, at Midtjylland ville køre det unge mandskab fra Farum over, men det viste sig ikke at ske.

Farum-mandskabet kom blæsende fra start, men faldt lidt efter lidt i kadence.

Dermed endte kampen stik mod alles forventninger med en pointdeling.

Med en sejr til FC Midtjylland kunne klubben for alvor have sat de sårede mesterskabsduellanterne fra FC København, som har flere profiler skadet, under pres, men sådan skulle det ikke gå. Nu er guldduellen atter pivåben.