Nu er han også Danmarks næstdyreste!

Lige siden den engelske sæson sluttede, har flere store Premier League-klubber luret sultent på den danske landsholdsspiller Joachim Andersen, der havde en forrygende sæson som lejesvend i Fulham – på trods af at klubben ikke reddede livet i den bedste engelske række.

Og nu har danskeren fået fremtiden på plads.

B.T. kan afsløre, at den 25-årige forsvarsprofil skifter til Crystal Palace på en femårig aftale. Traditionsklubben fra London betaler franske Lyon omkring 27 millioner euro (cirka 200 millioner kroner) for krumtappen. 22 millioner i overgangssum plus fem millioner i bonusser.

Foto: Carl Recine / POOL
Vis mere

Joachim Andersen blev i sommeren 2019 solgt fra Sampdoria til Lyon for 30 millioner euro (cirka 225 millioner kroner), og dermed blev han tidernes dyreste danske fodboldspiller.

Med det nye skifte indtager Greve-knægten nu også andenpladsen på den liste.

Joachim Andersen er for tiden på ferie i Grækenland, men lørdag fløj han til Thessaloniki for at gennemføre det lægetjek, der endegyldigt gjorde ham til Crystal Palace-spiller.

Ifølge B.T.s oplysninger bliver han inden for de kommende dage præsenteret officielt.

Foto: NAOMI BAKER
Vis mere

Længe lignede det faktisk, at topklubben Tottenham skulle rende med danskeren – og B.T. erfarer, at parterne var millimeter fra en færdig aftale, da famøse José Mourinho fortsat var manager for Spurs.

Mourinho blev som bekendt fyret, og en helt ny sportslig ledelse blev indsat i Tottenham – og derefter kølnede interessen lidt. Uden at den dog døde helt.

Men det endte altså med et skifte til Crystal Palace, hvor Joachim Andersen nu får franske Patrick Vieira som manager.

Danskeren skulle have rådført sig med Kasper Dolberg, der har haft Vieira i franske Nice, og Dolberg skulle have sagt god for den tidligere Arsenal-topspiller.

Joachim Andersen, der var i aktion for Danmark flere gange under sommerens EM, spillede ungdomsfodbold i både FC København og FC Midtjylland, inden turen gik til hollandske Twente.

Nu er han ny mand i storsatsende Crystal Palace.