Lyngby fortsætter med at tjene store beløb på sine spillere.

B.T. kan afsløre, at 1. divisionsklubben sælger Emil Kornvig til italienske Spezia i Serie A, og at han herefter bliver udlejet til Superliga-klubben Sønderjyske, der var én blandt flere interesserede danske klubber.

Spezia og Sønderjyske er søsterklubber og ejes begge af den amerikanske Platek-familie.

Kun lægetjekket mangler, før den 21-årige midtbanespiller Emil Kornvig kan kalde sig for Serie A-spiller, og det vil ifølge B.T.s kilder blive foretaget onsdag, hvorefter skiftet går igennem.

Emil Kornvig er snart ny spiller i Serie A.
Emil Kornvig er snart ny spiller i Serie A. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

For Lyngby er der tale om endnu et stort salg oven på to farveller til profilerne Magnus Warming og Mathias Hebo, der denne sommer også har taget afsked med den danske klub.

Ifølge B.T.s oplysninger hiver Lyngby en million euro - 7,5 millioner kroner - hjem på salget af Emil Kornvig, som det slet ikke var planen at sælge. Hverken den danske klub eller spilleren selv, der for blot et år siden havde svært ved at komme på Lyngbys hold, havde regnet med et salg.

Det var derimod aftalt, at Kornvig, der er opflasket i Lyngby, skulle være med til at spille klubben op i Superligaen igen, men buddet fra italienerne var så stort, at de ikke kunne sige nej.

Med salget af Emil Kornvig runder Lyngby 20 millioner kroner i transferindtægter denne sommer, efter at Mathias Hebo blev solgt for fire millioner kroner, og Magnus Warming røg for ni millioner kroner.