Nedtællingen til sommerens VM-slutrunde i Rusland er for alvor indledt. Om en uge er der kun 100 dage til åbningskampen mellem Rusland og Saudi Arabien.

Danmark er som bekendt igen med ved verdensmesterskaberne efter otte års pause, og lydtapetet til de tre danske gruppekampe er nu faldet på plads.

BT kunne tidligere i dag fortælle, at den tidligere danske landsholdsmålmand Thomas Sørensen sammen med TV 2's Thomas Kristensen skal kommentere Danmarks to første VM-opgør mod Peru (lørdag den 16. juni) og Australien (torsdag den 21. juni).

Og BT kan nu afsløre, at de danske fodboldseere får selskab af den tidligere landsholdsback Lars Jacobsen - der bliver udlånt fra Discovery - og DR's Henrik Liniger til den sidste gruppekamp mod Frankrig tirsdag den 26. juni.

Lars Jacobsen blev overhældt med øl efter Danmarks 5-0-triumf mod Irland, hvor han var ekspert for Kanal 5. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
Lars Jacobsen blev overhældt med øl efter Danmarks 5-0-triumf mod Irland, hvor han var ekspert for Kanal 5. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

DR's VM-kommentatorhold tæller desuden duoen Morten Bruun og Andreas Kraul, der skal kommentere flere af VM's storkampe. Og så bliver Brian Laudrup koblet på som ekspertkommentator, når turneringen går ind i sin afgørende fase - nøjagtig som ved EM i 2016.

BT erfarer desuden, at den tidligere FC Midtjylland -og AGF-træner Glen Riddersholm er i spil til en ekspertkommentator-rolle hos TV 2.

De danske kampe i VM-kvalifikationen blev sendt på Kanal 5, men allerede for fem år siden sikrede de to landsdækkende kanaler, DR og TV 2, sig rettighederne til selve VM-slutrunderne i 2018 og 2022.

Lars Jacobsen og Mikkel Bischoff analyserer Danmarks modstandere til VM i Rusland i videoen herunder:

 
Mikkel Bischoff og Lars Jacobsen analyserer Danmarks modstandere til VM i Rusland.
Vis mere

Kommentatortjansen under VM bliver i øvrigt Thomas Sørensens første. Og især kampen mod Australien bliver speciel for eks-keeperen, der til dagligt bor 'down under'.

»Det bliver super spændende og også lidt specielt. Vi sad og krydsede fingre for, at de kom i samme gruppe,« siger Thomas Sørensen til BT.

Hos DR ønsker man ikke at kommentere på oplysningerne om, at kanalen låner Morten Bruun, Lars Jacobsen og Brian Laudrup hos konkurrenterne.

»Vi melder ud, når vi har noget at melde ud. Indtil da har vi ingen kommentarer,« siger DR's sportschef, Søren Vestergaard.

BT har forgæves forsøgt at indhente kommentarer fra TV2.

Og Discovery har ikke ønsket at kommentere, hvorvidt de - i stil med VM-slutrunden i 2014 - igen udlåner medarbejdere til de to rettighedshavende kanaler.

DER ER OGSÅ STYR PÅ LANDSHOLDETS HOTEL UNDER VM-SLUTRUNDEN. I VIDEOEN FOROVEN KAN DU SE, HVORDAN BENDTNER & CO SKAL BO I RUSLAND.