Det bliver den tidligere danske landsholdsmålmand Thomas Sørensen, der skal agere ekspertkommentator på TV 2 under Danmarks kampe til VM.

Målmanden, der tørnede ud for klubber som Sunderland, Aston Villa og Stoke City, spillede 101 kampe for det danske landshold, og nu kan danskerne se frem til at se ham i en lidt anden rolle.

Under VM skal han nemlig kommentere Danmarks to første kampe mellem Peru og Australien på TV 2 sammen med Thomas Kristensen.

Det fortæller Sørensen til BT.

Thomas Sørensen skal kommentere to af Danmarks kampe til VM.
Thomas Sørensen skal kommentere to af Danmarks kampe til VM. Foto: LISELOTTE SABROE
Vis mere

Mikkel Bischoff og Lars Jacobsen analyserer Danmarks modstandere til VM i Rusland i videoen over artiklen

»Nu har jeg været til VM et par gange, og det bliver fedt at få en mulighed for at se det på den anden side af kridtstregen og få lov til at have nogle holdninger til det. Det glæder jeg mig rigtig meget til,« siger Thomas Sørensen, der stoppede på landsholdet tilbage i 2012.

Særligt Danmarks anden kamp i gruppespillet bliver speciel for den tidligere målmand, når Christian Eriksen og co. møder Australien. Thomas Sørensen spillede sine sidste to år i karrieren i den australske klub Melbourne City og bor i dag også i byen sammen med sin familie.

Derfor er det australske hold også et mandskab, som Thomas Sørensen har et rigtig godt kendskab til.

»Det bliver super spændende og også lidt specielt. Vi sad og krydsede fingre for, at de kom i samme gruppe. Det er sjovt, fordi jeg har spillet med og mod nogle af de australske spillere og har fulgt med i deres kampe det sidste års tid.«

På trods af bopælen, så er der ingen tvivl om, hvem den gamle landsholdsmålmand holder med.

»Det kan godt være, jeg bor i Australien, men jeg vil altid være dansker. Det er 100.«

VM i Rusland starter den 14. juni, og Danmark løber første gang på banen, når de den 16. juni møder Peru.

Thomas Sørensen var med Danmark til fire slutrunder. Her er han i aktion ved VM i Sydafrika i 2010.
Thomas Sørensen var med Danmark til fire slutrunder. Her er han i aktion ved VM i Sydafrika i 2010. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere