Efter næsten 10 måneder i dansk fængsel er han endelig en fri mand.

Fup-fodboldspilleren Bernio Verhagen, der narrede sig til en kontrakt i 1. Divisionsklubben Viborg FF, sidder nemlig ikke længere inde. Han har nu afsonet den dom, han fik for vold mod sin chilenske ekskæreste, og som gav ham en straf på ubetinget fængsel i et år og tre måneder.

Og det betyder, at Verhagen igen er på fri fod - omend han er tilbage i Holland, da dommen også indeholdt en udvisning til hjemlandet.

»Ja, jeg er hjemme nu,« skriver Bernio Verhagen i en kortfattet besked til B.T. og fortæller da også med den klare besked 'FREEDOM' på Instagram, hvad nyeste status er.

Bernio Verhagen gav for nylig en indikation på, at han snart var ude af fængslet, da han lagde en såkaldt 'story' op på Instagram, hvori der stod 'casi libre' - altså 'næsten fri', som det betyder.

B.T. spurgte derefter anklager i sagen Katrine Melgaard til, hvad der skulle ske, når Bernio Verhagen blev lukket ud af fængslet med en udvisningsdom.

»Når han har afsonet sin straf i Danmark, skal han til Holland. Han er hollandsk statsborger, så derfor er det landet, han bliver udvist til. Jeg ved, at almindelig praksis plejer at være, at det er politiet eller Kriminalforsorgen, der følger pågældende til et fly eller tog, hvor der på forhånd er bestilt en billet til hjemlandet. Jeg ved ikke, om nogle vil rejse med pågældende hele vejen,« siger Katrine Melgaard.

Hun kunne ikke forholde sig til Verhagens løsladelse, da hun på daværende tidspunkt ikke var oplyst om, hvornår det ville ske. Men tilbage i Holland har Bernio Verhagen også været indblandet i fup, da det er den store hollandske agent Mo Sinouh, som Verhagen har erkendt, at han selv var med til at udgive sig for at være.

Derfor er det heller ikke sikkert - selvom Verhagen har afsonet sin dom i Danmark, at han ikke kan stå over for en ny sag, hvis agenten vælger at gøre noget ved det.

»Det kommer an på, hvor forbrydelsen har fundet sted. De forbrydelser, han har begået her, skal afgøres her og afsones her, men har han begået forbrydelser i Holland, kan de også retsforfølge ham der for de ting,« siger Katrine Melgaard.

Verhagens tid i Danmark er dog slut, og dermed er det også slut på et drama, der startede tilbage i november 2019, da Viborg FF valgte at skrive kontrakt med Bernio Verhagen på trods af, at de aldrig havde set ham spille. Kort efter kunne B.T. fortælle, hvordan Verhagens tidligere klubber intet kendte til ham, og de, der gjorde, fortalte, at han slet ikke havde niveau til professionel fodbold.

Derfra fortsatte det med Verhagens voldelige overfald på den chilenske kæreste, han havde taget med fra en tidligere klub. Og da B.T. kunne afsløre, at Bernio Verhagen havde snydt sig kontrakten med Viborg FF ved hjælp af dokumentfalsk og identitetstyveri, begyndte sagen for alvor at rulle.

Bernio Verhagen blev fyret i Viborg FF - og samme dag blev han anholdt i en kiosk i Viborg for at have overfaldet og berøvet sin chilenske kæreste. Men det kunne blive endnu vildere, for Bernio Verhagen valgte efter en forlængelse af sin varetægtsfængsling i december at stikke af fra politiet.

Dermed var han en fange på flugt i adskillige timer, indtil politiet fandt ham i et kælderrum i Holstebro. Siden da har han siddet inde, men altså ikke længere. Nu er hollænderen tilbage i sit hjemland, mens han dog stadig har et barn i Danmark med en dansk kvinde.