Superligaens genoptagelse står for døren, og det samme gør de tilskuerløse kampe.

Det betyder dog ikke, at der kommer til at være stille på de danske stadions. I hvert fald ikke når den larmende Superliga-træner Bo Henriksen står på sidelinjen.

AC Horsens-træneren kommer ikke til at lægge bånd sig selv - og stemmebåndet - og dermed kan danskerne hjemme i stuerne se frem til at høre stort set alt, der bliver formidlet ud på banen under kampene.

»Der bliver ikke tale om, at jeg kommer til at dæmpe mig under kampene. Jeg er ligeglad med, om man vil kunne høre, hvad jeg siger til spillerne,« siger Bo Henriksen og tilføjer:

Bo Henriksen siger selv, at det vil være tåbeligt ikke at gøre brug af, at han kan råbe højere end de fleste andre.
Bo Henriksen siger selv, at det vil være tåbeligt ikke at gøre brug af, at han kan råbe højere end de fleste andre. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det handler for mig om at gøre mit bedste, ligesom det gør for spillerne. Og at jeg så kan råbe højere end de fleste, vil da være tåbeligt ikke at gøre brug af.«

Når AC Horsens mandag drager til Herning for at møde FC Midtjylland, vil det da heller ikke være første gang, at Bo Henriksen skal lede sit hold igennem en kamp på et tomt stadion.

»Hvis man så og hørte den seneste kamp mod FCK (kampen 8. marts i Telia Parken, der endte med en Horsens-sejr på 1-0, red.), så stod jeg også og råbte gennem hele kampen. Jeg ville da næsten være bange, hvis folk ikke kunne høre mig, for så skulle de da have foretaget nogle høretests.«

Bo Henriksens evne til at kunne råbe højt har da også tidligere været testet flere gange i Superligaen - også med tilskuere på tribunerne.

AC Horsens indtager i øjeblikket Superligaens 10. plads. Mandag møder de ligaens førerhold, FC Midtjylland, på udebane.
AC Horsens indtager i øjeblikket Superligaens 10. plads. Mandag møder de ligaens førerhold, FC Midtjylland, på udebane. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Blandt andet i en kamp mellem AC Horsens og Sønderjyske, hvor Sønderjyske-træner Glen Riddersholm råbte på et straffespark kort før slutfløjt, hvilket medførte et højlydt grin fra Bo Henriksen.

»Piv, piv, piv!« kunne man efterfølgende høre Bo Henriksen sige, da en tydeligt frustreret Glen Riddersholm hastede forbi ham uden at give hånd efter kampen. Et klip, der kan ses i toppen af artiklen.

Under en kamp mod OB i 2017 kom den iltre Horsens-træner også i verbal infight med den tidligere OB-forsvarer Kenneth Emil Petersen, efter forsvareren i anden halvleg af opgøret nedlagde den daværende AC Horsens-spiller Kjartan Finnbogason, hvilket sendte Bo Henriksen og Kenneth Emil Petersen ud i en ordkrig, hvor både dommeren og den øvrige AC Horsens-stab måtte holde parterne adskilt.

Når AC Horsens og FC Midtjylland mandag tørner sammen, vil kampen blive afviklet uden tilskuere på tribunerne. Bo Henriksen er dog i tvivl om, hvorvidt det kan få betydning for kampen.

AC Horsens har som det eneste Superliga-hold ikke haft mulighed for at spille træningskampe mod andre hold.
AC Horsens har som det eneste Superliga-hold ikke haft mulighed for at spille træningskampe mod andre hold. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Det er svært at sige, om det har nogen effekt på resultaterne. Det er også svært at vide, om det er en fordel for de hold uden så mange tilskuere. Men vi har jo typisk ikke 15.000 mennesker på stadion, så det ligner umiddelbart ikke en ulempe for os.«

I sidste uge kom det frem, at AC Horsens var det eneste Superliga-hold, som endnu ikke havde ladet sig teste for coronavirus, hvorfor de ikke har kunnet spille træningskampe mod andre hold. Hvorvidt det er en ulempe for Horsens i kampen mod FC Midtjylland, er Bo Henriksen dog ikke så sikker på.

»Det kan godt være, at det er en fordel for Midtjylland, at de har kunnet spille kampe allerede, men det kan også være en ulempe. Når vi får spillet et par kampe, så får vi heldigvis en facitliste, hvor vi ser, hvem der har handlet bedst under alt det her,« siger han og tilføjer:

»Men i sidste ende skal den da have et skud. Og selv om tingene bare er anderledes lige nu, så er det stadigvæk dem med mest energi og power, der vil kunne trække sig sejrrigt ud.«