Nicklas Bendtner er blevet tiltalt for vold mod en taxichauffør i København.

Chaufføren tiltales samtidig for forsøg på vold. Det oplyser taxichaufførens advokat, Mette Grith Stage.

»Vi har for et par dage siden modtaget et anklageskrift, hvor der er rejst tiltale mod begge parter,« siger hun og fortsætter:

»Min klient er blevet tiltalt for at kaste en ukendt genstand mod Bendtner og hans kæreste uden at ramme. Det er lidt usædvanligt, at min klient både er tiltalt og forurettet i sagen. Det samme gælder iøvrigt Bendtner,« siger advokaten, der tilføjer at hendes klient nægter sig skyldig.

Nicklas Bendtner har efterfølgende undskyldt.
Nicklas Bendtner har efterfølgende undskyldt. Foto: TERJE PEDERSEN
Vis mere

Tiltalen mod Bendtner fremgår af samme anklageskrift, men Mette Grith Stage ønsker ikke at oplyse de nærmere detaljer i den del der omhandler Bendtner.

»Tiltalen mod Bendtner ligger meget godt i tråd med den sigtelse, der blev rejst, men herudover må jeg henvise til Bendtners advokat Anders Németh,« siger hun.

Ifølge B.T.s oplysninger drejede sigtelsen sig om et slag og et spark afgivet mod taxachaufføren, der efter episoden måtte opereres for en brækket kæbe.

Sagen er forhåndsberammet til den 2. november ved Københavns Byret.

Episoden udspillede sig tilbage i september, hvor Nicklas Bendtner og hans kæreste - Philine Roepstorff - var på vej hjem fra byen.

Her kørte de med en taxa, men efter kort tid opstod der noget tumult, der resulterede i, at chaufføren af taxaen kom på hospitalet med en brækket kæbe.

Episoden blev anmeldt til politiet, og få dage efter valgte Nicklas Bendtners kæreste at give sin forklaring på Instagram.

Nicklas Bendtner og Tove Moe Dyrhaug på pressemøde.
Nicklas Bendtner og Tove Moe Dyrhaug på pressemøde. Foto: Terje Pedersen
Vis mere

Her lød det, at parret følte sig truet af taxachaufføren, der ifølge Philine Roepstorff kørte efter dem, råbte grimme ting og kastede en flaske.

Nicklas Bendtner har gennem hele forløbet nægtet sig skyldig i vold. Taxichaufføren var sidste uge til afhøring hos politiet, da han også blev sigtet for forsøg på vold, og han nægtede sig også skyldig.

Efter episoden blev der af Rosenborg holdt et pressemøde, hvor den danske angriber var til stede og gav en undskyldning til fansene og klubben. Her sagde han blandt andet:

»De folk, jeg har delt omklædningsrum med, ved godt, at jeg ikke er og aldrig har været en voldsmand. Men jeg beskytter dem, jeg har kær.«

B.T. Sport forsøger at få en kommentar fra Nicklas Bendtners advokat Anders Nemeth samt hans agent Ivan Marko Benes. Ivan Marko Benes ønsker ikke at sige noget på nuværende tidspunkt.