Den ene vilde historie efter den anden har de seneste to uger præget mediebilledet, efter Nicklas Bendtners selvbiografi 'Begge sider' ramte gaden.

Nu fortæller bogens forfatter, Rune Skyum-Nielsen, at det ikke altid har været lige nemt. Den ene skarpvinklede forside efter den anden om bogen har nemlig påvirket både Nicklas Bendtner og ham selv.

»Det gør en lille smule nas. Det er ikke for at være pivet, men det gør nas, fordi jeg også har investeret noget af min troværdighed i at give offentligheden et mere helt billede af Nicklas. Og når de skarpe vinkler så kommer, kan jeg da godt spørge mig selv, om jeg har gjort det rigtige.«

Siden bogen 'Begge sider' landede overalt i alverdens butikker, har medier, herunder også B.T., beskrevet adskillige passager fra bogen. Om opture, nedture, drukture, damer og dyre biler.

De mange skarpvinklede historier og forsider kommer egentlig ikke som en overraskelse for bogens forfatter, der selv er journalist og derfor kender maskineriet.

Alligevel føler han også et ansvar over for Danmarks mest omtalte fodboldspiller.

»Jeg har haft travlt med at slukke brande, og der er jo en grund til, at jeg har været på barrikaderne. Det er egentlig ikke for at være mere en talsmand end journalist, fordi jeg går også hårdt til Nicklas i bogen, som man kan læse. Men det gør lidt ondt, fordi man også føler, at man har et ansvar over for dem, man portrætterer, siger Skyum-Nielsen og uddyber:

»Der har været rigtig mange mennesker, der brugte Nicklas og smed ham ud, når han ikke var penge værd for dem længere. Og jeg har ikke lyst til at være en af dem. Det har jeg heller ikke tænkt mig at være lige meget hvad. Om bogen så solgte 300 eller 30.000 eksemplarer. På den måde har det været lidt emotionelt for mig.«

Nicklas Bendtner signerede sin nye selvbiografi 'Begge sider' sammen med journalist og forfatter Rune Skyum-Nielsen i FCK-fanshoppen på Øster Allé i København.
Nicklas Bendtner signerede sin nye selvbiografi 'Begge sider' sammen med journalist og forfatter Rune Skyum-Nielsen i FCK-fanshoppen på Øster Allé i København. Foto: Philip Davali
Vis mere

Forfatteren har tidligere fortalt, hvordan han, siden han interviewede Nicklas Bendtner første gang for syv år siden, stille og roligt har fået opbygget et helt særligt forhold til angriberen. Et forhold, der også betyder, at han i dag er meget tæt på ham.

»Han skulle også lige igennem det i starten. Når der er forsider, som skarpvinkler så meget på noget, han gjorde, da han var 18 år, som om det var i dag, så synes han ikke, det er sjovt. Det er der ingen af os, der synes. Men vi vidste også godt, at det var risikoen, og nu ser det ud til, at folk heldigvis køber bogen. Det har ikke skræmt folk væk.«

Det betyder også, at Rune Skyum-Nielsen nu er glad.

Lørdag sad han side om side med Nicklas Bendtner, da omkring 400 mennesker mødte op i FC Københavns fanshop for at få signeret deres eksemplar af 'Begge sider'.

De mange mennesker og de positive kommentarer gør, at forfatteren nu føler, at 'stormen' er ovre, og han i stedet nu kan se, at folk er interesseret i at få den fulde historie om personen Bendtner.

»Jeg tror, det er rigtig fedt for Nicklas selv at mærke, at nu kommer den positive støtte og de mange positive reaktioner. For det kræver lidt nosser at tage bladet for munden. Selvom han rent faktisk ikke hænger særligt mange ud med navn, og dem han hænger ud måske er nogen, der startede selv, så er det bare ikke normalt at gøre det i den her verden.«

For Rune Skyum-Nielsen har der været lige så mange vigtige og sigende historier i bogen 'Begge sider', som der har været passager om diverse skandaler og kontroverser, der naturligvis alt sammen er med til at beskrive og forstå, hvem Bendtner er.

»Den verden, som Nicklas kom ind i som 16-årig, eksisterer altså stadigvæk. Der er måske lidt mindre druk i det offentlige, men der er stadig masser af kynisme. Og hvis man måske kan lære nogle forældre at passe lidt bedre på deres børn og lære nogle klubber at tage lidt mere ansvar - især for drenge, der ikke har været særligt gode på skolebænken og ikke har den dannelse selv - så gør han en forskel fremover, og det vil han rigtig gerne gøre.«

Foto: Philip Davali
Vis mere

Det var den fornemmelse forfatteren fik, da han i lidt over en time sagde hej til de mange hundrede mennesker i FC Københavns fanshop. Mange tilkendegav, hvilken inspiration Nicklas Bendtner var for dem.

»Det er fedt at mærke, at de har lysten til at læse hele historien, og så tror jeg også, at de forstår ham bedre. Det er ikke alt, man kan forstå, men der er rigtig meget, man forstår bedre. Og det er en god måde at komme videre på i livet for Nicklas. Det er han rigtig glad for. Nu vil han egentlig bare gerne spille nogle flere minutter,« slutter Rune Skyum-Nielsen med et smil.

Et smil var også præcis, hvad Nicklas Bendtner havde på, da han forlod fanshoppen. De mange fremmødte og de rosende ord fra unge og gamle, gav formentlig hele Danmarks Nicklas Bendtner en oplevelse, der satte en tyk streg under, hvad hans bog allerede har haft af betydning - for ham selv og for mange andre.

Nicklas Bendtners selvbiografi 'Begge sider' udkom den 5. november og er fortsat nummer et på bestsellerlisten hos Saxo, der er Danmarks største internetboghandel.