Brøndbys fremtid og fundament skaber bekymring hos flere af klubbens fans.

'Vi ønsker en sund og veldrevet klub, så fremtiden vil se lysere ud end i dag.'

Det skriver Brøndby Support sammen med Brøndbyernes IF's fanafdeling, Alpha og Svinget i et åbent brev på sin hjemmeside, hvor klubbens forestående aktieemission fylder en stor del hos flere fans, som har svært ved at se, hvordan klubbens ledelse skal kunne få styr på økonomien.

'Vi vil gerne kunne bakke op om emissionen, og vi vil også kunne acceptere nogle magre år. Det kræver dog gennemarbejdede og troværdige planer og strategier.'

Brøndbys bestyrelsesformand Jan Bech Andersen.
Brøndbys bestyrelsesformand Jan Bech Andersen. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Vis mere

Brøndby IF har tidligere meldt ud, at klubben forventer at komme ud af regnskabsåret 2019 med et underskud på mellem 63 og 73 millioner kroner, og den melding er ikke faldet i god jord hos fansene.

'Vi ønsker en sund og veldrevet klub, så fremtiden vil se lysere ud end i dag.'

Ifølge fanafdelingen har Brøndby truffet mange forkerte beslutninger de senere år, som har været med til at drive klubben i den forkerte retning i forhold til klubbens ambitioner.

'Vi har gennem årene set på store satsninger, der potentielt kunne have kostet klubbens overlevelse og var særdeles tæt på at gøre det. Der skal vi ikke hen igen,' lyder det videre i brevet.

Brøndbys spillere før superligakampen mellem Brøndby IF og FC Midtjylland.
Brøndbys spillere før superligakampen mellem Brøndby IF og FC Midtjylland. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Fansene er bevidste om, at der fremover kan komme nogle svære år, hvis der skal styr på økonomien, men ifølge brevet er det noget, man er indstillet på, hvis det skal lykkes at opnå mere succes i fremtiden:

'Vi er klar over og indstillet på, at det kan komme til at koste point i ligaen. Men hellere det, end at fortsætte med at optage gæld, skabe underskud og lægge strategier, der ikke holder.'

Mellem jul og nyt kunne B.T. fortælle, at Jesper 'Kasi' Jesper er klar til at blive medejer af Brøndby IF, hvor han tidligere var storaktionær, og målet er ambitiøst for den 50-årige pengemand, der bydes velkommen af klubbens bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen, hvis det skulle blive aktuelt.

»Det skal være den bedste skandinaviske fodboldklub nogensinde,« sagde 'Kasi Jesper' dengang.