Sygdom, ingen tilskuere, dåselyd på tv, et udskudt EM, turneringer sat på standby, VAR-forvirring og økonomisk kaos i store dele af fodboldverdenen.

Var 2020 det værste fodboldår nogensinde?

Det spørgsmål fik panelet, som debatterede op- og nedturene fra fodboldåret 2020, i denne uges udgave af Fodbold FM.

»Det, jeg forbinder med fodbold, er følelser og at have fans på stadion, men den del har været testet meget. Rent følelsesmæssigt og fodboldmæssigt har det været det værste, ja,« siger Ken Ilsø, som er tidligere professionel fodboldspiller.

Foto: TOBY MELVILLE
Vis mere

Han bliver bakket op af den tidligere FC København-profil Thomas Kristensen.

»Ja, det var det nok. Det er i hele verden, at det har været slemt. Det eneste, jeg i forhold til Superligaen kan sammenligne det med, er dengang, der var strejke i Superligaen i 2004,« siger han.

En af de danske landsholdsstjerner, som især har haft et særligt elendigt år på fodboldbanen, er Christian Eriksen.

Inter-spilleren, som rygtes væk fra sin italienske klub efter et fiaskoår, var også til debat i denne uges Fodbold FM.

»Han skal væk fra Italien og Inter. Der må være en masse klubber, hvor han kan finde sig selv igen. Det er hans bedste fodboldår, og så skal han ikke sidde på bænken,« siger Thomas Kristensen.

Der var dog også succeshistorier i det trælse 2020: Martin Braithwaite skiftede overraskende til FC Barcelona i februar, mens Pierre-Emile Højbjerg nyder stor succes under Jose Mourinhos vinger i Tottenham efter sit skifte til Premier League-storklubben.

»Han skal nok knibe sig selv i armen, når han kigger tilbage. Det har været en vanvittigt år for ham,« lyder det fra Ken Ilsø om Braithwaite, som spiller side om side med Lionel Messi i Barcelonas angreb.

Hør mere i Fodbold FM, som er B.T.s podcast om fodbold – og kun fodbold. Her debatterer aktører fra fodboldverdenen de vigtigste begivenheder og emner fra ind- og udland. Vært er Steffen Gronemann. Følg 'Fodbold FM' på Facebook og på Twitter.