Cifrene taler sit eget sprog. 2-8. Ud, væk, til grin.

FC Barcelona og Lionel Messi er havnet i et dybt hul efter det pinlige nederlag i Champions League-kvartfinalen til Bayern München. Men hvor stor en negativ rolle spillede den argentinske stjerne – og er det nu, at han bør søge væk fra FC Barcelona?

»Man kan ikke forestille sig Messi spille i andre klubber end FC Barcelona. Men der har været så meget mudderkastning mellem Messi og ledelsen, så det kan ende med, at vi ser ham skifte væk,« siger Ken Ilsø, tidligere fodboldspiller i denne uges Fodbold FM, B.T.s debatprogram om fodbold.

Spilekspert Steffen Dam, som sammen med Ken Ilsø og tidligere fysisk træner i flere Superliga-klubber Thomas Kjærbye udgjorde panelet i Fodbold FM, er ikke helt så skråsikker.

Foto: MANU FERNANDEZ
Vis mere

»Det kommer an på, om der kommer et projekt, han tror på, i FC Barcelona med en spændende træner med en god spillestil. Jeg kan dog ikke se ham i Inter for eksempel,« siger Steffen Dam om rygterne om Inters drøm om at hente Messi.

Efter ydmygelsen mod Bayern München er FC Barcelona-træner Quique Setien blevet fyret. Nu står storklubben over en kæmpe oprydning frem mod det vigtige præsidentvalg i det nye år. Det ventes, at klubben først derefter kan søsætte et langtidsholdbart projekt.

Så vil det være spild af de sidste gode år i karrieren for 34-årige Messi at blive hængende i klubben, han har repræsenteret, siden han var 13-år?

»Jeg ville råde ham til at blive. Og så kan han blive en del af trænerteamet, når hans karriere er færdig. Så får han den der ikoniske status, som overgår selv Johan Cruyff, og være den vildeste klubmand nogensinde,« siger Thomas Kjærbye.

Fodbold FM er B.T.s podcast om fodbold – og kun fodbold. Her debatterer aktører fra fodboldverdenen de vigtigste begivenheder og emner fra ind- og udland. Vært er Steffen Gronemann. Følg Fodbold FM på Facebook og på Twitter.