Ståle Solbakken triumferede – selvfølgelig – fristes man til at skrive, i sin kamp nummer 600 i spidsen for FC København.

2-1 blev det til for FC København i københavnerbraget mod Brøndby IF, og det bekræftede billedet af en FCK-træner, der styrer showet i Parken og omegn.

Otte mesterskaber han han vundet i sine to perioder som FCK-træner siden 2006, og i dag fremstår han stærkere end nogensinde i mesterklubben i sin magtfulde managerrolle.

»Han er den ukronede konge af Parken. Det er han, fordi han har ansvaret for alt det sportslige, og han har skabt så meget succes, at han har så meget tiltro fra dem, der sidder på pengepungen, at han næsten kan få, hvad han peger på.«

Sådan siger Michel Wikkelsø Davidsen, fodboldredaktør hos B.T., i denne uges Fodbold FM, hvor den 51-årige nordmands rolle og betydning for FCK blev debatteret.

FCK-legenden Christian Lønstrup, som har spillet med Ståle Solbakken i den hvide trøje, og som i dag også er træner, er enig.

»Han status er abnorm. Det har altid ligget i kortene, at Ståle skulle blive toptræner. Dengang jeg spillede sammen med ham, blev han hurtigt en kultfigur, og han var lederen, det kunne man også se på banen. Det er ikke overraskende, at han styrer showet derinde,« siger Lønstrup:

»Han har skabt en kultur, han ved, hvad han vil, men han er også god til at lytte til andre. Han er dygtig til at holde sig i gang. Han bliver ikke magelig. Den eneste gang, hvor jeg tænkte, at han var ved at miste jordforbindelsen, var, da han røg til Tyskland, efter at han havde slået United i Champions League. Der troede han, at han kunne gå på vandet. Og det kan jeg egentlig også godt forstå.«

Foto: GLEB GARANICH
Vis mere

Fodbold FM er B.T. Sports podcast om fodbold – og kun fodbold. Her debatterer aktører fra fodboldverdenen hver mandag de vigtigste begivenheder og emner fra ind- og udland. Udsendelsen kan høres herunder.

I denne uge er temaerne det store københavnerbrag, Ståle Solbakkens tid i FCK og Danmarks lodtrækningsheld ved EM.