»Jeg er næsten vokset mere som person end sangmæssigt.«

Tidligere ville en kommentar om Lucca Dahl Nordlunds sangstemme eller udseende have knækket hende fuldstændig.

Men i løbet af ganske få uger er den 15-årige 'X Factor'-deltager blevet så meget mere selvsikker, at ukonstruktiv kritik nærmest preller af på hende.

Faktisk bliver selv hendes familie forpustet over den personlige udvikling, fortæller Lucca Dahl Nordlund, der dog ikke får snakket så meget med dem for tiden, må hun erkende med et smil.

Lucca og 'X Factor'-vært Lise Rønne.
Lucca og 'X Factor'-vært Lise Rønne. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Jeg er flyttet hjemmefra, og jeg plejer at være meget familiesyg og ikke kunne undvære dem, men nu tænker jeg ikke så meget på dem – altså, uden det skal lyde strengt – men jeg har bare så meget andet at tænke på,« siger Lucca Dahl Nordlund, der er blevet indlogeret i en lejlighed med den to år ældre 'X Factor'-kollega Nikoline Sten Kristensen, mens talentshowet står på.

»Det går så godt herovre, at det er helt fint at være væk fra dem. Jeg lever mit bedste liv lige nu.«

De store smil står i skærende kontrast til forrige fredags 'X Factor'-liveshow, hvor både dommere og deltagere afslørede, at de bliver bombarderet med modbydelige kommentarer på de sociale medier, hver gang de stiller sig frem på TV 2.

Heller ikke Lucca Dahl Nordlund er gået fri fra kommentarer, der især omhandler den akne, som hun selv er meget opmærksom på og usikker omkring. Og derfor slår kommentarerne ekstra hårdt, forklarede hun i sidste uge.

15-årige Lucca.
15-årige Lucca. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Men hvor den gamle Lucca var knækket sammen, prøver den nye Lucca at ryste det af sig.

»Jeg er virkelig vokset meget siden audition. Jeg gik meget op i, hvad folk syntes om mig, og jeg var nervøs for kommentarer som 'Tror hun virkelig, hun er noget?' eller 'Fuck, hvor er hun grim'. Men nu har jeg fået en tro på, at jeg er god nok, som jeg er, så det er helt okay, hvis der er nogen, der ikke kan lide mig,« siger hun.

»Det er virkelig underligt at sige, for det er ikke særlig mange uger siden, at jeg næsten ikke turde gå uden for en dør, fordi jeg var så usikker på mig selv og på, hvad folk tænkte om mig.«

Paradoksalt nok er det netop dét, at hun fredag efter fredag stiller sig frem og lader sig bedømme af en million tv-seere, der har fået hende til at bekymre sig mindre om, hvad de så tænker.

Oh Land med sine tre deltagere, Solveig, Lucca og Nikoline Steen Kristensen.
Oh Land med sine tre deltagere, Solveig, Lucca og Nikoline Steen Kristensen. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

For den massive klump af had, der primært findes på nettet, har gjort det tydeligt, at det generelt er umuligt at gøre alle tilfredse.

»Nu er det bare megafedt at stå på scenen. Så må folk tænke, hvad de vil. I stedet for, at jeg fokuserer på, at der er nogen, der ikke kan lide mig, så tænker jeg på dem, der faktisk kan. Og dem, der ikke kan, de har alligevel ikke noget at skulle have sagt,« siger Lucca Dahl Nordlund.

Også i forhold til dommerne har hun lært kun at tage det ind, som hun kan bruge konstruktivt.

Da hun fredag havde sunget James Blake-udgaven af Stevie Wonder-hittet 'Never Dreamed You'd Leave in Summer', tøvede Thomas Blachman ikke med at kalde den 15-årige deltager for programmets bedste sangerinde, inden han dog tilføjede i et hårdere tonefald:

»Du gør intet forkert. Men der skal lidt mere til nogen gange. Der må gerne være noget spontant og uforudsigeligt.«

Under 'X Factor' bor 15-årige Lucca i en lejlighed i København sammen med 17-årige Nikoline.
Under 'X Factor' bor 15-årige Lucca i en lejlighed i København sammen med 17-årige Nikoline. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Kommentaren forvirrede Lucca Dahl Nordlund mere, end den gavnede.

For hvad skal man gøre bedre, når man får at vide, man intet gør forkert?

»Jeg kan ikke rigtig bruge det til noget. Sidste gang sagde han, at min vokal ikke var helt perfekt, og denne gang var det for perfekt. 'Okay, det kunne du heller ikke lide, så hvad er det, du mener?' Jeg har bare fundet ud af, at jeg ikke skal lytte for meget til det.«