Lyt til artiklen

Sofie Linde stopper som vært på 'X Factor' efter den aktuelle sæson.

Det oplyser hun på Instagram.

'Efter denne sæson af 'X Factor' har jeg valgt, at værtsstafetten skal gives videre. Omend det ikke har været nogen let beslutning, så føles den rigtig – og en smule spændende – nede i maven,' skriver hun.

'Vi står heldigvis lige på dørtrinet til denne sæsons liveshows – og jeg glæder mig rigtig meget til at træde op på scenen med de dygtige deltagere og dommere en sidste gang.'

33-årige Sofie Linde har været vært på det populære talentshow siden 2016, hvor hun som 25-årig tog over efter Eva Harlou. Indtil da var hun primært kendt som børnevært på DR.

'Det var min største værts-pigedrøm. Oh boy, oh boy, hvor har jeg elsket at lave det alle årene både på DR og siden på TV 2,' skriver hun videre.

I løbet af sine otte sæsoner på programmet har Sofie Linde tre gange kortvarigt givet stafetten videre. Under sin første barsel i 2018 tog hendes mand, Joakim Ingversen, over, da de båndede programmer var optaget, og liveshows gik i gang.

I 2021 skulle hun have lavet samme stunt – bare med Melvin Kakooza som vikar – men da han pludselig måtte sygemeldes efter fundet af en tumor i hans hjerne, tog den tidligere 'X Factor'-vært Lise Rønne over.

Under 'X Factor' er Sofie Linde flere gange blevet hyldet for at tage sin personlighed med på scenen. Her har hun ikke været bange for at give Thomas Blachman modspil eller skælde dommerne ud, når de blev for grove over for de unge deltagere.

Herudover har hun flere gange vakt opsigt med sit tøj og styling. Blandt andet sidste år, kort efter Ruslands invasion af Ukraine, hvor hun malede et ukrainsk flag på sin ene kind, samt i 2019, hvor hun til finalen iførte sig en kropsnær heldragt for at vise, at man ikke skal gemme sin krop væk, blot fordi man har deller.

»Jeg klæder mig ikke på for at gøre andre glade. Jeg klæder mig på for at gøre mig selv glad,« udtalte hun i den forbindelse.

Men andre var bestemt også glade for tv-værten. Efter finalen i 2020 mente 42 procent af danskerne ifølge en YouGov-undersøgelse, at Sofie Linde burde fortsætte som vært i den efterfølgende sæson, og hele fire år i træk er hun blevet kåret til årets tv-vært ved Zulu Award.

Det er ikke kun på 'X Factor'-scenen, Sofie Linde har bragt sin personlighed i spil. I 2020 kickstartede hun hele den danske MeToo-bevægelse med en opsigtsvækkende tale ved Zulu Comedy Galla. Herudover bruger hun sin Instagram-profil til at vise alt fra polerede outfit-billeder og filterløse videoer fra et liv som småbørnsmor til to.

Sidstnævnte er så populært, at hun sidste år fortalte, at hun i princippet ville kunne leve af betalte samarbejder på sin Instagram-profil alene, hvis hun en dag skulle stoppe i 'X Factor'.

»For mig er det en kæmpe frihed, at jeg kan leve af min Insta-profil. Det betyder, at jeg ikke er afhængig af en chef eller en tv-kanal. Jeg er ikke nødt til at gøre noget, fordi jeg er fastansat. Det er den vigtigste magt for mig. Hvis de pludselig synes, at jeg er for grim eller for dum, så har jeg mit eget sted,« udtalte hun til Eurowoman.

Sofie Linde har endnu ikke afsløret, hvad hun skal efter 'X Factor'.