Den 76-årige rigmand Karsten Ree er tirsdag blevet hastet på hospitalet for at undergå en øjenoperation.

»Jeg har det lidt svært lige nu,« fortæller Karsten Ree til B.T.

Han befinder sig nu igen på Glostrup Hospital til tjek, efter han tirsdag blev hasteopereret i øjet, da han fik konstateret nethindeløsning efter vedvarende synsforstyrrelser.

Af samme grund ønsker han ikke at fortælle yderligere og lader i stedet sin kone tale for sig.

»Det var akut, ellers var han blevet blind. Så det skulle gå hurtigt,« fortæller Janni Ree om gårsdagens operation til B.T.

Nethindeløsning er en øjensygdom, der betyder, at en tynd hinde i øjet trækket sig væk fra sin blodforsyning inderst i øjet og i stedet trækker ind mod midten. Det kræver tidlig operation, og uden behandling vil det typisk føre til blindhed.

»Det er ikke så godt. Det har været smertefuldt. Det gør jo ondt, nu bedøvelsen er holdt op med at virke,« forklarer den 51-årige forsidefrue.

For tre år siden blev Karsten Ree ligeledes opereret for nethindeløsning – på højre øje – men denne gang er det venstre øje, der er ramt.

Ægteparret Janni og Karsten Ree.
Ægteparret Janni og Karsten Ree. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Forløbet var dog det samme som dengang.

»Han klagede allerede i sidste uge og sagde, at han ikke kunne se. Jeg tænkte, det var lige voldsomt nok, men det var jo rigtigt,« indrømmer Janni Ree.

»I går sagde han så, at han ikke havde det godt, han kunne simpelthen ikke se, og så var det, jeg sagde, at nu ringer vi til din læge. Hun vidste, han havde haft det før på det andet øje, og så skulle det gå stærkt, så røg han direkte ud på Glostrup Hospitals øjenafdeling og blev opereret med det samme.«

Selvom Karsten Rees operation er gået fint, så er det normalt, at man vil miste en del af synet. Hvor galt, det står til, er dog først muligt at sige efter noget tid.

Så de næste par dage skal den 76-årige rigmand forholde sig nogenlunde i ro.

»Han ligner Kaptajn Klo og har klap for øjet. Han får måske klappen af i dag inde til tjekket, og så skal han kun sove med den om natten. Og så skal vi rense det der øje hver dag,« forklarer Janni Ree.

Andre læser også