»Jeg er kommet helskindet igennem. Jeg er på den anden side nu,« lyder det fra Michael Lundberg.

Det har været en vild uge for den 36-årige 'Gift ved første blik'-deltager.

I DRs populære matchmakingprogram er han gift med den 28-årige Pernille Lundsgaard.

De har umiddelbar god kemi, men politisk hører de til hver sin fløj, og her stak det af i forrige uge, da en diskussion om, hvorvidt man kan kalde Nye Borgerliges Pernille Vermund racistisk, løb med al opmærksomhed.

Pernille og Michael i 'Gift ved første blik'.
Pernille og Michael i 'Gift ved første blik'. Foto: DR
Vis mere

Diskussionen blev aldrig vist på tv, da DR i sidste øjeblik valgte at klippe det ud, men da det havde været med i den oprindelige udgave, som var sendt ud til medierne et par dage forinden, var skaden sket.

Michael Lundsberg er i dag først og fremmest overrasket over, at hans tv-hustru valgte at filme deres politiske snak, hvor hun spørger ham, hvorfor han mener, Pernille Vermund er racistisk.

»Jeg syntes, jeg sagde noget til min kone i min egen seng i et lukket forum. Det kom bag på mig, at hun så pludselig hev kameraet frem og citerede noget, jeg havde sagt. Det syntes jeg var grænseoverskridende.«

Han fortsætter:

»Det har jo også været en del af den efterfølgende debat i forhold til, hvad man siger derhjemme og i det offentlige rum – og jeg kunne aldrig finde på at sige sådan offentligt.«

Michael Lundberg havde under optagelserne ikke tænkt nærmere over det og var derfor overrasket over, at det kom med, da han ikke følte, det var afgørende for at vise, hvor langt de står fra hinanden politisk.

»Så kunne jeg have benægtet at have sagt sådan, men det ville være at lyve, og det vil jeg heller ikke. Det var en dum situation, som jeg følte mig dårligt tilpas over at blive sat i af Pernille,« fortæller han.

Michael Lundberg har tidligere udtalt, at det ikke var ham, der pludselig bad om at få scenen klippet ud af 'Gift ved første blik'.

Michael Lundberg.
Michael Lundberg.
Vis mere

Det holder han fast i og forklarer, at han efter B.T.s henvendelse blot havde talt med sin presserådgiver, om der var fare for en injuriesag i forhold til Pernille Vermund, og hvordan de skulle håndtere det.

Senere samme dag fik han at vide, at DR havde valgt at klippe diskussionen ud.

»Jeg havde ikke noget ønske om at få klippet det ud. Jeg havde bare et ønske om, at jeg ikke pludselig skulle få en sag på nakken. Det var min eneste frygt,« fortæller han og tilføjer, at han efterfølgende stoppede med at være bekymret, da juraprofessor Sten Schaumburg-Müller til flere medier afviste, at Pernille Vermund skulle have en god sag, hvis hun valgte at gå videre med det.

Michael Lundberg er glad for, at han efterfølgende tog en kort pause fra at tale med medierne for at få lidt afstand til det hele, og selvom han i ugens løb er kommet til at læse et par Facebook-tråde med negative kommentarer, har han ikke oplevet nogen direkte konfrontationer.

I dag er han derfor, som nævnt øverst, ovenpå igen, og spørger man, om der er noget, han gerne ville have klippet ud af denne uges afsnit, lyder svaret:

»Der er en forholdsvis lang scene, hvor jeg render rundt i sommerhuset med synlige underbukser. Det kan jeg godt blive lidt irriteret over.«

Pernille Lundsgaard har ikke haft lyst til at stille op til interview.