Ejendomsmilliardæren John Paulson har søgt om skilsmisse fra sin kone Jenny Paulson.

Dermed har startskuddet lydt til det, der kan blive en af de dyreste skilsmisser i verdenshistorien – for parret har ingen ægtepagt.

Ansøgningen om skilsmisse blev indgivet mandag til retten i Suffolk County med begrundelsen om »uforenelige forskelle«, rapporterer The New York Post, der har fået indsigt i retsdokumenterne.

Og da 50-årige Jenny Paulson og 65-årige John Paulson fandt sammen allerede inden, han blev milliardær, så er det stort set hele ejendomsspekulantens formue, der står på spil.

Jenny Paulson og John Paulson skal skilles, og det kan ende med at blive en sag om mange milliarder.
Jenny Paulson og John Paulson skal skilles, og det kan ende med at blive en sag om mange milliarder. Foto: Bloomberg/Getty Images/Daily Mail/Pinterest
Vis mere

Ifølge skilsmisselovgivningen i New York, hvor parret bor, så kan retten nemlig kun hjælpe med at opdele ægteskabelig ejendom mellem parterne, hvilket vil sige al værdi, som er blevet anskaffet undervejs i ægteskabet.

Derfor kan skilsmissen ende med at blive én af de største i verdenshistorien med henblik på hvor store værdier, der skal fordeles.

Begge parter skulle da også have hyret prominente advokater ind.

John Paulson er allerede repræsenteret af William D. Zabel, der tidligere har håndteret lignende sager for famøse klienter som George Soros og Howard Stern.

Jenny Paulson er angiveligt i kontakt med skilsmisseadvokaten Robert Cohen, der ligeledes har et imponerende kendis-cv. Han har håndteret skilsmissesager for navne som Ivana Trump, Uma Thurman og Michael Bloomberg.

Det er bestemt heller ikke småpenge, der skal fordeles mellem det velhavende par.

Den 65-årige ejendomsinvestor John Paulsen er nemlig god for mere end 30 milliarder danske kroner.

En sum, der placerer ham på en 177.-plads over de rigeste mennesker i Amerika ifølge Forbes.

Pengene har han hovedsageligt har tjent på finanskrisen i 2008, da han året forinden gik imod det dengang blomstrende boligmarkedet og satsede på, at fremgangen rigtigt nok ville styrtdykke. Et sats, der skaffede ham og hans medinvestorer næsten 130 milliarder danske kroner.

Mindre godt er det dog gået siden, da John Paulson efter store tab omlagde sin investeringsfond til en familieinvesteringsvirksomhed i 2019.

I sin storhedstid rådede fonden over mere end 240 milliarder kroner, men beløbet var ved skiftet nede på omtrent 50 milliarder – herunder cirka 12 milliarder af John Paulsons egne penge.

Og parrets liste over luksuriøse ejendomme lang.

Parrets luksus ranch i Aspen i Colorado er blandt de mange ejendomme, som rigmandsparret skal fordele mellem sig.
Parrets luksus ranch i Aspen i Colorado er blandt de mange ejendomme, som rigmandsparret skal fordele mellem sig. Foto: Zillow/Daily Mail/Pinterest
Vis mere

Først og fremmest har de deres enorme fælles hjem i den fine del af Manhattan, som de købte for godt over 93 millioner danske kroner tilbage i 2004.

Parret gjorde også et af Amerikas største private ejendomskøb, da de købte en luksuriøs ranch i Aspen af den saudiarabiske prins Bandar bin Sultan for mere end 856 millioner danske kroner.

Derudover ejer de også et knap 260 millioner dyrt gods i Southampton-delen af New York, ligesom John Paulson har investeret i flere hotel- og feriesteder i Puerto Rico.

Parret mødtes i slutningen af 1990erne, hvor Jenny Paulson som rumænsk immigrant serverede frokost for John Paulson og hans medarbejdere.

Som den gifteklare mand i midtfyrrerne, John Paulson dengang var, faldt han pladask for den energifyldte immigrant, som han startede med at ansætte som sin assistent.

»Jenny drak, røg eller festede ikke til sent ud på natten; for mig var hun et frisk pust,« beskrev John Paulson i bogen 'The Greatest Trade Ever'.

Således blev parret gift i 2000, og gennem deres 21 år lange ægteskab fik de døtrene Giselle og Danielle sammen.

Men nu har John Paulson altså søgt om skilsmisse fra Jenny Paulson.

»John har en dyb respekt for Jenny og vil fortsat støtte alt, der er bedst for sundheden og glæden i familien,« har hans advokat William D. Zabel understreget i en officiel udtalelse.

Ifølge PageSix skulle den 65-årige milliardær dog allerede have fundet en ny.

Nemlig den 33-årige diætist, iværksætter og influencer Alina de Almeida, som John Paulson skulle være blevet set med flere gange hen over sommeren.