En politisk diskussion mellem 'Gift ved første blik'-parret Michael og Pernille, hvor bølgerne går højt, og politiker Pernille Vermund kaldes racist, er i 11. time blevet klippet ud af det kommende program.

»Jeg kan godt forstå, hvis man som producent tænker, at udtalelsen er inkriminerende – og det er jo DRs ansvar, hvis de viderebringer det,« udtaler formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, oven på beslutningen.

Selv har DR endnu ikke ønsket at fortælle om begrundelsen for at fjerne scenen, men B.T. arbejder på en forklaring.

B.T. har set scenen, hvor 36-årige Michael Lundberg og hans hustru, 28-årige Pernille Lundsgaard, ligger på en seng og diskuterer politik. I tidligere afsnit har parret ikke lagt skjul på, at de står i hver sin ende af det politiske spektrum, men først i det kommende femte afsnit af DR-serien udvikler uenighederne sig til en reel diskussion.

36-årige Michael Lundberg og 28-årige Pernille Lundsgaard.
36-årige Michael Lundberg og 28-årige Pernille Lundsgaard. Foto: Snowman Productions
Vis mere

»Vi snakker lige politik. Michael sagde lige, at Pernille Vermund var racistisk. Sådan noget rammer mig. Jeg føler ikke, man kan sige, et andet menneske er racist. Jeg har faktisk givet dem en vælgererklæring i tidernes morgen, da de valgte at stille op, fordi jeg syntes, de var et frisk pust. Jeg kan ikke se nogen racistiske udtalelser overhovedet i det,« siger Pernille Lundsgaard i den nu fjernede scene.

Hun synes, at man skal passe på, inden man slynger så grove anklager af sted, og forsøger nu at få sin mand til at forklare, hvorfor han mener, at Pernille Vermund er racist.

»Fordi hun er så ekskluderende. Fordi der skal så meget til, før hun synes, det er okay, at man kan være dansker,« svarer han.

DR udsender ugentligt programmet til de danske medier på forhånd, så de kan anmelde og forberede interview, inden programmet sendes torsdag aften.

B.T. tog derfor onsdag kontakt til DR for at høre hvilke overvejelser de havde gjort sig, da de tog omtalte scene med i ugens program.

DR vendte ikke tilbage, men få timer efter udsendte tv-stationen en pressemeddelelse om, at man havde valgt at klippe det kommende afsnit om for at fjerne en scene, der 'drejer sig om en debat, som parret Pernille og Michael har omkring politik'.

»Det er beklageligt, og det skulle være rettet fra starten – men det sker af og til, at der er rettelser og at der foretages redaktionelle beslutninger lige op til sendetidspunktet. Rettelserne er ved at blive foretaget nu, og vi ser frem til at dele endnu et afsnit af 'Gift ved første blik' med seerne i aften,« uddyber Anne Garlichs, programchef på DR1, torsdag morgen i en mail til B.T.

Hovedpersonen for diskussionen – Pernille Vermund selv – er godt tilfreds med beslutningen. Hun er ikke i tvivl om, at det er 'grænseoverskridende at kalde andre mennesker for racister'.

»Det er ubehageligt, at man bliver kaldt grimme ting, hvis man forsøger at gøre noget ved udlændingepolitikken.«

Politikeren mener ikke, der er sammenhæng mellem at føre en stram udlændingepolitik og at være racist:

»Uanset hvor udlændinge kommer fra, skal man kunne tale om de konsekvenser, der er ved indvandring,« siger hun og fastslår, at det ikke gør hende til racist:

»Jeg har gode venner, der har mellemøstlig baggrund, og jeg har venner, der er muslimer. Jeg er ikke racist. Ligesom det ikke er racistisk at sige, at folk, der kommer her til landet, skal overholde lovgivningen og forsørge sig selv. Det er et helt rimeligt krav at stille,« siger hun.

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund.
Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund. Foto: Martin Sylvest
Vis mere