Disneys 'Den Lille Havfrue' får nye klæder i den kommende live action-udgave, det har fået flere fans til at rase på sociale medier.

»Disney, Jeg ved ikke om det er for sent, men Tumle burde være tyk, han burde være gul, og han burde være glad,« siger en bruger på TikTok.

Men i live actionudgaven af den populære Disney tegnefilm fra 1989 er Tumle – ifølge fans – alt andet end det.

Og det skuffer fans, der husker havfruen Ariels bedste ven som glad, rund og gul.

Tumle i den originale glade udgave og i 2023-versionen.
Tumle i den originale glade udgave og i 2023-versionen. Foto: Disney/DISNEY - © Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
Vis mere

»Tumle har en midtvejskrise,« skriver en, mens andre spekulerer på, hvad tiden ellers har gjort ved Tumle.

»Endnu et Hollywood-offer for Ozempic,« skriver en anden og refererer til det omtalte slankemiddel, som mange mistænker diverse kendisser for at være på.

Men det er ikke kun Tumle, som fans har problemer med. Også mågen og krabben Sebastian har fået fans til tasterne i ren og skær raseri og forargelse.

Hvor årene har fået Tumle til at tabe sine runde kinder og kulør, har mågen mistet noget af sin humor.

Mågen i den originale film fra 1989 og i 2023-versionen.
Mågen i den originale film fra 1989 og i 2023-versionen. Foto: Disney/DISNEY - © Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
Vis mere

»Undskyld, men nogle animerede film er bedst efterladt sådan. Det her er en af dem,« skriver én.

»Det ligner overhovedet ikke en måge,« skriver en anden.

Ikke helt så mange er kritiske overfor krabben Sebastians nye udseende. Men særligt en bruger mener, at det lige bliver realistisk nok.

Krabben Sebastian i originalen fra 1989 og i 2023-versionen.
Krabben Sebastian i originalen fra 1989 og i 2023-versionen. Foto: Disney/DISNEY - © Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
Vis mere

»Sebastian er ret uhyggelig sammenlignet med den originale, der var ret behagelig for øjet. Nu skal folk kigge på dette 3D-lort i stedet for den smukke malede Sebastian,« skriver én om krabben.

Også skuespillervalget af filmens menneskelige karakterer har tidligere vakt kritik.

I 2019 vakte det ramaskrig, da Disney annoncerede, at skuespillerinden Halle Bailey skulle spille Ariel. Hun er nemlig mørk i huden i modsætning til animationsfilmens Ariel. På Twitter blev hashtagget #NotMyAriel populært.

Da traileren kom ud ændrede reaktionen sig også. Tusindvis af forældre lagde videoer ud af deres døtre, der pludseligt så sig spejlet i den nye fortolkning af filmen og Halle Bailey i rollen som Ariel.

Filmen har premiere i slutningen af maj 2023.