Jesper Buch annoncerede tirsdag, at han forlader 'Løvens hule' – og her vil han blive savnet.

»Jesper har været med til at bære det program, det må jeg sige, det skal han have en stor ære af,« understreger Birgit Aaby overfor B.T.

Hun deltog som løve sammen med Jesper Buch i de tre første sæsoner af DRs hitprogram.

Siden har de to udviklet et kært venskab – ligesom de også begge stadig er involverede i tøjvirksomheden Shaping New Tomorrow, som de sammen investerede i netop igennem 'Løvens hule'.

Jesper Buch og Birgit Aaby er både venner og samarbejdspartnere, efter de deltog i de tre første sæsoner af 'Løvens hule' sammen.
Jesper Buch og Birgit Aaby er både venner og samarbejdspartnere, efter de deltog i de tre første sæsoner af 'Løvens hule' sammen. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Derfor havde Birgit Aaby også godt hørt, at Jesper Buch ville trække sig fra programmet.

»Men det er også fint, at han vælger at stoppe – det synes jeg faktisk er meget sejt. På et eller andet tidspunkt skal man jo stoppe,« siger den 55-årige Combi Service-stifter.

Birgit Aaby understreger samtidig, at man må give det kommende nye hold løver en chance, efter Jesper Buch og medløven Christian Arnstedt har trukket sig fra programmet.

»Men jeg tror da, Jesper vil blive savnet! Det tror jeg også, Christian vil!« understreger hun.

Jesper Buch sendte også selv en tanke til Birgit Aaby i det opslag på sine sociale medier, hvor han annoncerede sit farvel til programmet, som de delte de tre første sæsoner af.

Her kaldte han hende en skøn og beslutningsdygtig 'powerkvinde' med 'det skarpeste blik på tv', som han elskede at bruge tid med.

»Han er så sød! Han er bare en god fyr,« lyder det med et grin fra Birgit Aaby.

»Vi har snakket, han var jo lidt som en bror for mig på et tidspunkt, og jeg ser ham jo stadigvæk, så jeg kommer ikke sådan til at savne ham.«

Iværksætter Jesper Buch forlader 'Løvens hule'.
Iværksætter Jesper Buch forlader 'Løvens hule'. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

For Birgit Aaby kommer ikke selv til at skulle undvære Jesper Buch.

De to ses stadig privat, ikke mindst gennem 'Løvens hule'-virksomheden Shaping New Tomorrow, som de begge er involverede i.

Halvpension fremfor comeback

Men samtidig betyder Jesper Buch og Christian Arnstedts farvel til 'Løvens hule' også, at der er minimum to ledige stole til nye løver – eller måske til et gensyn med en tidligere?

»Jeg gør ikke comeback overhovedet,« understreger Birgit Aaby og uddyber:

»Jeg tænker, jeg har brugt min tid derinde.«

Faktisk prøver Birgit Aaby tværtimod at drosle ned på arbejdsmængden.

»Jeg er gået på delpension! Jeg prøver lidt at lave så lidt som overhovedet muligt,« siger hun med et grin.

»Jeg arbejder lidt med mine investeringer, og ellers så er det dét. Jeg prøver at være sammen med mine børn og børnebørn.«

Birgit Aaby, iværksætter, stifter af Combi Service og tidligere administrerende direktør i Lyngby Boldklub.
Birgit Aaby, iværksætter, stifter af Combi Service og tidligere administrerende direktør i Lyngby Boldklub. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Vis mere

Men der er – trods en tidlig halvpension – altså stadig nok at se til for den 55-årige tidligere 'Løvens hule'-løve.

»Jeg har jo stadigvæk både Too Good To Go og Shaping New Tomorrow – sammen med Jesper – så jeg har stadig en del investeringer, og jeg har også stadigvæk mit firma,« forklarer Birgit Aaby.

Hun skabte sin formue igennem rengøringsvirksomheden Combi Service, som hun stiftede og fortsat ejer, men som hun for år tilbage videregav driften af.

Tidligere har hun også gjort sig bemærket som administrerende direktør i Lyngby Boldklub.

Fra 2015 til 2018 kunne hun ses som investor i DR-programmet 'Løvens hule', ligesom hun året efter kunne ses i TV 2-programmet 'Vild med dans'.